Zoeken

“Kinky Boots”Voor mijn ERASMUS blogs heb ik wat research gedaan naar de geschiedenis & cultuur van Northampton. Een groeiende internationale universiteitsstad!

Northampton is een oude marktstad met een rijke historie. De eerste vestiging gaat terug tot de Romeinse tijd. De eerste stadsrechten dateren uit 1189. In de Middeleeuwen werden het overgrote deel van de huizen van hout gebouwd. Dit werd Northampton in 1675 fataal. Het rijke oude centrum is volledig afgebrand. De stad is in de 18e eeuw herbouwd rond het oude marktplein, de All Saints Church en de Guild Hall - het oude stadshuis. Vanaf de industriële revolutie tot ver in de 20e eeuw was Northampton wereldwijd het centrum van de Schoen – en Leerindustrie. Het enige wat hieraan tot voor kort herinnerde, is de bijnaam van de lokale Northampton Town Football Club, The Cobblers – vertaald de schoenmakers.


Al eens gehoord van KINKY BOOTS?

Zo’n 10 kilometer van Northampton ligt een klein dorpje Earls Barton. Een dorpje waar bijna iedereen werkzaam was in de schoenfabriek W.J. BROOKS. Net als alle andere schoenfabrieken werd deze fabriek met sluiten bedreigd en de eigenaar deed er echt alles aan om de fabriek open te houden voor de mensen in het dorp. Hij ging zelfs zover dat hij in de begin jaren ’90 hoge kwaliteit laarzen ging produceren in mannenmaten voor ‘crossdressers & drag queens’. Dit kleine business plan heeft de fabriek uiteindelijk niet kunnen redden maar heeft de wereld bereikt in de gelijknamige Broadway Film uit 2005. De film was een kassucces die inspireerde voor de musical Kinky Boots met muziek en teksten van Cyndi Lauper. Deze waanzinnige ‘award winning musical’ is nu nog te zien op West End in Londen.


Om het cultureel en sociaal leven van Northampton op de kaart te zetten is in 2013 een nieuw plan gelanceerd. Het Northampton Cultural Quarter geeft bezoekers informatie over de geschiedenis van de stad, het Northampton Museum & Galerij, het theatercomplex Royal & Derngate, het Errol Flynn filmhuis en de kunstgalerij der moderne kunsten. Jonge kunstenaars worden ondersteund in een galerij: NN Contemporary Art. Ook krijg je als bezoeker informatie over hotels, restaurants en schoonheid- & haarsalons.


In een volgende blog / vlog geef ik jullie een kijkje in een van de jongste universiteiten van het Verenigd Koninkrijk. De University of Northampton. De nieuwe Waterside campus is in 2018 geopend en de ideale leef- & studeer omgeving voor studenten. Een universiteit waar jaarlijks 1000 internationale studenten uit 100 verschillende landen starten met hun studie.

Shannon X687 keer bekeken0 reacties