Zoeken

Kennismaking met het bedrijf

Maandag 5 februari onze eerste stage dag, gezien er die dag drie Zweedse stagiaires aankwamen moesten wij verhuizen naar ons tweede appartement want een geluk Cindy had de sleutel al.


Cindy is ons rond 08:45 uur komen halen zodat we onze spullen in de mini bus konden laden. We hebben onze spullen laten liggen en zijn direct kennis gaan maken met het bedrijf en de collega’s. We werden dan ook meteen verrast door Dave een spontane en sociale duikinstructeur uit Engeland. Hij kon ons meteen vertellen dat we met hem de zee in gingen om te snorkelen.


Samen met Dave zijn we de materialen gaan verzamelen voor zowel de twee klanten (want ja, er gingen ook nog twee klanten mee) en voor ons zelf.


Hij vertelde ons dat je om te snorkelen, je een vijftal dingen nodig hebt:


1. Een Ikea zak

2. Duikerspak

3. Duikbril

4. Snorkel

5. Flippers


Je pakt allereerst de Ikea zak, nu vraag je je waarschijnlijk af waarom dan een Ikea zak? Nou, Ikea zakken zijn vrij groot en al deze bovengenoemde dingen passen er perfect in.


In de zak leg je een duikerspak in de juist maat van de klant, tevens pak je een snorkel en duikbril (deze maak jij aan elkaar vast) en dan pak je de juiste maat flippers en ook deze stop je in de zak.


De zak overhandig je aan de klant, je haalt de flippers eruit en vraagt de klant deze aan te trekken. Als ze met hun hak achter eruit glijden hebben ze een maatje kleiner nodig.


Nu dat iedereen zijn/haar spullen en benodigd heden gekregen had, kon de briefing beginnen. De briefing is eigenlijk niet meer dan een uitleg over het gebruik van de materialen in het water. Denk aan; hoe gebruik ik een snorkel, hoe gebruik je flippers in het water etc. De briefing duurde ongeveer een halfuur, deze werd gegeven door Cindy.


De briefing was klaar en dit betekende dat het de hoogste tijd was om ons voor te bereiden op een tochtje in de zee. Maar eerst de vraag: Hoe kom ik in godsnaam in een duikerspak, trust me you won’t. De eerste keer dat ik me in een duikerspak gewrongen had was geen pretje! Maar goed het hoort er eenmaal bij en zodra je het vaker doet merk je vanzelf wel dat het steeds makkelijker wordt.


Pak aan, check! Duikbril en snorkel bij me, check! Flippers niet vergeten? Nope, check! Dan rest je alleen nog maar een mooie eerste ervaring snorkelen en geloof me dat was het zeker!


Na een dik 50 minuten kwamen we uit het water, moe en hongerig van onze eerste snorkeltocht. We hebben onze spullen op de juiste manier schoongemaakt en opgeruimd en zijn een hapje gaan eten bij het restaurantje naast de duikschool.


Ik kan alleen maar zeggen dat mijn eerste stage dag een unieke ervaring was!


91 keer bekeken0 reacties