Zoeken

#itscominghome

Bijgewerkt: 10 jul 2018

Dag één van de studiereis begon voor Michael en ik net als bij alle andere docenten op Arcus college. We hebben kort deelgenomen aan de leerlingenbespreking en zijn toen racend naar het treinstation gegaan. Tijdens onze race, merkte ik iets op: de grootte van mijn koffer was dubbel zo groot als die van Michael. Maar ja, verschil moet er wezen.Om 13:16 opende de trein naar Londen haar deuren. Onze reis is nu officieel begonnen. We reisde van Sittard naar Liège, vanuit daar naar Brussel en eindelijk onze eindbestemming Londen. Het reizen alleen al is een hele gebeurtenis. Dit komt misschien ook door mijn koffer die dacht dat drie wieltjes genoeg zouden zijn om fatsoenlijk te functioneren. Op weg naar het treinstation is één van de wielen kapot gegaan. Ik kan jullie allemaal vertellen dat ik mijn armspieren goed heb getraind die dag. Het glas is halfvol en met die gedachte zijn we door de treinreis gekomen!


Fast forward een paar uurtjes en wij zijn gearriveerd in een miniwereld dat we Londen noemen. Wij zijn na het inchecken, op zoektocht gegaan voor een heerlijke maaltijd in Pimlico.


Al snel is de keuze gemaakt: Dim T.


Dim T is een restaurant met verrukkelijke en authentieke Aziatische gerechten. Het menu biedt veel variatie en groot assortiment van Chinese thee. Michael heeft genoten van "FIRECRACKER" en ik heb gesmuld van de "JAPANESE FRIED RICE".


Het is gebruikelijk om de Aziatische gerechten met chopsticks te eten. Bij het zien van de eetstokjes bleef ik op twee gedachten hinken: eetstokjes of geen eetstokjes. Eenmaal de ober gezien te hebben, had ik direct een antwoord op mijn vraag: geen chopsticks.Dinsdag, 3 juli, de dag dat Engeland tegen Colombia speelt, is ook de dag dat wij in Londen zijn. We hebben een korte pitstop gemaakt bij een bar waar we een gedeelte van de wedstrijd hebben gekeken. De atmosfeer rondom een pub is waanzinnig. Helaas heb ik niet de gehele wedstrijd kunnen kijken in de bijzijn van de Engelsen. De wedstrijd heb ik afgekeken onder genot van een kopje koffie in mijn hotelkamer.


SPOILER ALERT.

Eindelijk na 22 jaar winnen de Engelsen de penalty shout out. Colombia mag naar huis en Engeland is door naar de kwartfinales.


Mijn liefde voor voetbal en Engeland wordt op deze manier alleen maar bevestigd. Southgate's Lions have done it again!


Hebben jullie ook dat momentje dat je weet dat morgen geweldig gaat zijn en waardoor je niet kan slapen??

84 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De fanfare (van honger en dorst) trekt verder!

Dag twee brak vroeg aan. Op de kamer van Biesmans, Saes, Scheepens en ondergetekende ging de wekker net iets voor zevenen. Saes zijn energie en enthousiasme beperken zich niet alleen tot Rijksweg 70 i