Zoeken
  • pauleva

Is maar de helft

Muziektip voor tijdens het lezen: Beatles – Help!


Voordat ik begin is het verstandig als ik jullie link naar onze Instagram. De blog zal vooral tekstueel/sensueel en een tikkeltje psychedelisch zijn. De Instagram daarentegen zal vol staan met bronverwijzingen, wetenschappelijke annotaties, brainstorms en mindmaps. En hier en daar wat plaatjes: https://www.instagram.com/pauleva_arcus/


We zijn gearriveerd in Liverpool. Ik zal maar alvast beginnen met een lijst van objecten die ik ben vergeten mee te nemen:

· Een reisadapter

· Mijn haargel


Gelukkig heb ik voor de rest wél alle dingen die ik écht nodig heb. Waaronder welgeteld 21 pennen, 1 potlood, 1 slijper, 2 usb-sticks (1 werkend), 1 gum en 4 boeken.


Geen probleem – Eva zal wel een reisadapter hebben. Maar nee dus.


We hebben 2 kamers, eentje met een mooi uitzicht over de conferentie, de rivier “Mersey” en een aantal interessante gebouwen.


Uitzicht kamer Eva

En we hebben mijn kamer. Ik zie vanuit mijn kamer niet alleen de lokale McDonalds, maar OOK de KFC. Tevens ook de hoofdstraat.Uitzicht kamer Paul

Gezien het feit dat het thuisfront van ons beiden met smacht aan het wachten was op onze berichtjes (en de blog alleen natuurlijk niet voldoende was), was het voor ons zeer belangrijk dat we stroom regelden voor onze GSM-opladers. Dit konden we dan gelijk combineren met een beetje de stad verkennen en wat te eten vinden.


De winkel die we hadden opgespoord op Google bleek al om 18:00 dicht te zijn. In plaats daarvan gingen we naar een ietwat louche uitziende Indische belwinkel. De man in de winkel was blij om ons van dienst te zijn terwijl hij ook bezig was zijn makker aan de telefoon van directies te voorzien. “Yes friend! Next to the McDonalds! Yes I will close up shop soon! No one is here”. We legden uit dat we een adapter nodig hadden.


"Wij komen uit Europa" zei ik trots, even compleet voorbij het feit lopend dat de UK ook gewoon een onderdeel van Europa is. Hij pakte woordloos een adapter uit een laatje achter hem.

Hoe veel? Vroeg Eva.

For you”….

Hij keek naar mij, ik gaf hem mijn meest ontwapenende glimlach.

10 Pounds

Zowel Eva noch ik hadden het idee dat het plastic voorwerp in de hand van de Indische verkoper 10 Pond waard was. Maar eigenlijk hadden we ook niet echt zin om te onderhandelen.


Eva en ik hebben meer objecten die opgeladen moeten worden. We vragen voor nóg een adapter. Hij pakte nog een extra adapter vanachter de toonbank. Deze zag er uit als het 1ste model, maar dan alsof het al 5 eerdere eigenaars had gehad.

This one …

Hij keek naar mij, ik probeerde er uit te zien als een man die verstand had van verkoop en zaken doen.

Also 10 Pounds

Uiteindelijk besloten we het niet te doen en om in plaats daarvan nog een 2e winkel te zoeken voor een extra adapter. Die vonden we uiteindelijk. Het was ook een belcompany gerund door Indiërs.


Uiteindelijk wist ik via sluw onderhandelen de verkoopsprijs van de 2e adapter omlaag te brengen naar… 10 Pond.


Uiteindelijk hebben we ook wat gegeten in een pizzatent genaamd “Crust” waar we tevens onze eerste Engelse biertjes* hadden. De pizza was lekker. Goed verhaal; lekker kort.Tot slot hebben we de conferentiegronden verkend. We kwamen tot de volgende conclusie: Het gebouw is op dit moment dicht. Morgen vertellen we jullie meer. Maar wat we tevens zagen was een groot reuzenrad (the Liverpool Wheel) die om een of andere reden nog steeds draaide. Om 9 uur ’s avonds! Met niemand er in? Wie is de meester achter het wiel? Waarom draait het nog zo laat? Waarom staan alle lichten aan? Is het de reuzenradmaffia? Ook hierover morgen meer.**


Tot morgen!


*Mijn eerste Engelse biertje kwam uit Italie, die van Eva uit Duitsland

**waarschijnlijk niet.

542 keer bekeken10 reacties