Zoeken

"Ich bin ein Berliner!"

Met alle enthousiasme kan ik zeggen dat ik samen met mijn medestudenten mag gaan cultuur snuiven in de prachtige stad ‘Berlijn’.


Van de 175 aanwezige musea, naar het genot van een currywurst. Niet te vergeten de indrukwekkende architectuur, boeiende historie en te gekke street art. Er zijn eindeloze mogelijkheden om op z’n minst gezegd “bezig” te zijn tijdens een bezoek aan Berlijn. En bezig gaan we zeker zijn, die indruk kreeg ik toen we vandaag op school de presentatie hoorde van de dagindelingen. Hier moet je natuurlijk op voorbereid zijn.


Stap 1: wat neem ik mee?

Wordt het warm weer, of super koud? Wil ik mijn favoriete knuffel meenemen, of sta ik dan een beetje voor lul? Zal ik voor de zekerheid mijn te grote broek meenemen in het geval dat ik te veel worsten eet wanneer ik in een currywurst fabriek verdwaal? Nee Jules, pak alleen het essentiële in. Ik neem mee: een camera, warme kleding, laptop, id-kaart, schoolpasje, zorgpas en ik ga voor vijf dagen naar Berlijn dus neem ik voor twee dagen ondergoed mee.


Stap 2: brainstormen.

School heeft een opdracht uitgeschreven voor onze Berlijn reis. Bij deze opdracht is het de bedoeling dat we in groepsverband een merkmal gaan opzetten, die de stad Berlijn net dat kleine beetje extra geeft. Dit kan op verschillende manieren uitgevoerd worden; bijvoorbeeld d.m.v. street art, een monument, een foto expositie, etc. De taak is nu om samen met mijn teamgenoten, Anton en Ivo, te gaan brainstormen. Hierbij ga je nadenken over wat Berlijn bijzonder maakt.


Stap 3: google

Waar wil ik een drankje (een twee liter glas Berliner Weisse) gaan drinken en een hapje (twaalf cürrywursten) gaan eten? Welke kunst wil ik allemaal bewonderen? Waar wil ik de straten onveilig maken? Allemaal erg belangrijk om van te voren onderzoek naar te doen...


Na mijn voorbereiding is het zover. Van vier t/m negen maart ben ik in Berlijn en zal ik dagelijks mijn highlights met jullie delen. Bis bald! :)

75 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00