Zoeken

Hoe ervaar ik Malta en wat is de cultuur?

Toen ik in de taxi van het vliegveld naar ons appartement zat, wist ik niet goed wat ik van Malta moest vinden. Overal staan hijskranen omdat ze hier veel aan het bouwen zijn. Bijna alle huizen lijken op elkaar omdat ze met gele steen zijn gebouwd en er zijn veel toeristen hier.


Al snel kwamen we erachter dat je de mooie plekjes moet opzoeken in Malta. Het eiland is niet groot dus het is de moeite waard het eiland rond te gaan. Ondertussen hebben we al veel bezocht, we zijn in Mdina geweest, hebben op het strand in Golden Bay gelegen, van de rotsen gesprongen bij St. Peters pool en in de hoofdstad Valetta geweest. Het land is zeker mooi, al zou ik hier niet willen wonen.


Een typische Maltese man is toch wel klein, dik en bruin haha. Bijna alle taxi chauffeurs zijn voorbeelden van typische Maltese mannen. Ook het eten is niet heel speciaal, er is veel pizza en pasta omdat we natuurlijk dicht bij Italië zitten. Typisch Maltees eten is Konijn, je krijgt het bijna over al. Zelf ben ik er geen fan van, alleen van die van oma met kerst ;).


Doordeweeks koken we bijna iedere dag zelf, dat had ik niet verwacht van te voor haha. Maar gelukkig hebben ze hier ook een soort "thuis bezorgd" maar dan "time to eat", dus mochten we geen zin hebben om te koken, dan kunnen we lekker lui iets bestellen. Heerlijk!


Wat nou de Maltese cultuur is? Ik durf het je niet te zeggen, misschien komt het omdat we in een Nederlands bedrijf stage lopen want we krijgen er niet veel van mee. Wat niet te missen valt, is het vuurwerk wat ze hier afsteken. Het maakt niet uit hoe laat het is of ze steken hier vuurwerk af. Dit doen de bewoners om duivels weg te jagen...


Wel zijn alle bewoners hier erg vriendelijk en behulpzaam.10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar