Zoeken

Het verblijf

Tijdens het schrijven van deze blog zit ik te wachten tot mijn vlucht naar huis vertrekt voor een minivakantie van 12 dagen. Het besef dat de eerste 2 maanden er al op zitten, is echt raar. Wat gaat de tijd toch snel als je het naar je zin hebt.


Tropical Island is een bedrijf dat zich heel erg instelt op stagiaires en Azubis. Azubis zijn ook een soort van stagiaires, maar dan op een iets andere manier. In Duitsland moet je je namelijk bij een bedrijf aansluiten waar je vervolgens 3 jaar wilt gaan werken/stage lopen. 1 week per maand moeten hun terug naar school voor bijscholing.


Voor Azubis en stagiaires worden verschillende faciliteiten beschikbaar gesteld. Onder andere woonvoorzieningen, waar men kosteloos gebruik van kan maken. Dit is een soort van groot appartement complex op het terrein zelf waar we ze beschikken over 10 kamers. Sommige liggen alleen op de kamer, andere moeten dit delen met zijn tweeën. Ik heb een kamer voor mij alleen, dit heeft zo zijn voor en nadelen. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer. Come Castle heeft 2 keukens die gedeeld moet worden.


Het voordeel van dit huis is dat je snel en gemakkelijk op je werk bent. Dit kan door met de bus te gaan, maar ik heb ervoor gekozen om een fiets te regelen. Hierdoor ben ik nu ook de Hollander die altijd op de fiets komt. Hier in Duitsland is het namelijk niet heel gebruikelijk om de fiets te gaan.


Mijn buurmannen zijn 2 jongens van de hoge hotel school in Maastricht. Hier hebt ik dan ook een fijne band mee opgebouwd. Het gevoel van er zijn nog meer Nederlander hier, is toch wel erg prettig. Hier heb je dan toch sneller aanspraak mee dan die duisters die ook in het huis wonen. We ondernemen dan ook regelmatig iets samen, zoals samen koken, naar de winkel gaan, gamen of een lekker biertje drinken met een spel kaarten aan het einde van de werkweek.


Ik heb het ook heel erg naar mijn zin hier, enkel moet je het zelf aangenaam maken. Aangezien er niet veel te doen is hier in de buurt. Maar gelukkig ben ik na werktijd en vrije dagen altijd welkom aan de bar voor een drankje en gesprek met mijn collega’s.
19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar