Zoeken
  • 91877

#2 Het bedrijf

Het bedrijf is een drie sterren hotel in Oostende, België. Het ligt drie minuten van de kust vandaan. Ongeveer vijftien minuten lopen naar het centrum van Oostende. Vanaf het hotel waar ik verblijf is het ook iets van twee tot drie minuten lopen. Het ligt in best wel drukke plek. In de buurt heb je veel winkels, stranden, een paar bus en tramhaltes. Als je het hotel binnen komt zie je meteen de lobby en de receptie, als je doorloopt kom je de wc’s tegen en achter aan de eetkamer. Het hotel heeft zes etages maar je kunt met de lift maar tot de vijfde verdieping en vanaf daar kun je met de trap naar de zesde verdieping. Ook kun je vanaf beneden met de trap gaan mocht je dat willen. Onder heb je ook nog een aparte ruimte met een kamer voor de mensen die nachtdienst hebben. Ook een wasruimte en een zitruimte. Het hotel heeft vierendertig kamers. Waarbij ook verschillende type kamers bijvoorbeeld een beach kamer, die is heel klein, een familiekamer. Ook hebben een paar kamers een balkon. Ze hebben ook een terras/tuin en een apart huisje voor de sauna/welness ruimte. Het hotel heeft een general manager en een aantal stagaires. Meestal heb je twee tot drie mensen die beginnen smorgens met het onbijt klaarmaken en in de middag komen dan de mensen achter de receptie. In het weekend is het meestal druk, twintig tot dertig gasten. Doordeweeks is het rustig met meestal rond de vijf gasten. Er is best veel concurrentie in de stad, een aantal hotels in het centrum maar ook in de buurt. Het hotel werkt samen met het Thermae Palace Hotel dat ligt drie minuten verder op. Daar slapen ook de stagaires van dit hotel.Toen ik voor het eerst hier aankwam kreeg ik een rondleiding door het hele hotel. Mijn eerste dag moest ik beginnen om zeven uur in de morgen, ik werkte met een collega samen aan het ontbijt, broodjes klaarmaken, beleg erbij zetten, worstjes in de oven enzovoort. Dat duurde ongeveer tot elf uur. Daarna moesten we alles schoonmaken en als dat allemaal gedaan is gingen we achter de receptie zitten om de reservaties voor de volgende dag in orde te maken. Mijn werktijden zijn meestal 7:00 tot 15:00 of 12:00 tot 20:00, ook heb ik soms een nachtdienst. Als je om 7:00 begint dan help je altijd eerst bij het ontbijt. Als je om 12:00 begint dan begin je met de gasten in te checken en doe je ook vaak de kamers schoonmaken. Voor 11:00 kunnen de gasten uitchecken, vanaf 15:00 kunnen de gasten inchecken. Als je een nachtdienst hebt dan sta je stand-by om de gasten te ontvangen die s’nachts komen inchecken, dan slaap je ook in de kamer onder en niet in je eigen kamer, zodra er dan een gast aankomt dan kun je die meteen ten dienste zijn.

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar