Zoeken
  • Lone

Het begeerde Malta


Nou, hier ben ik dan, het pittoreske Malta. De jarenlange lovende fantasie is eindelijk nabij. Een avontuur die ik moest ervaren. Niet alleen op educatief level maar ook voor mezelf. Want mezelf in het diepe gooien kan ik als de beste. Wellicht enigszins onvoorbereid, maar dat heeft zo zijn charme. Van last-minute slaapplekken tot koffer ritsen die 5 voor 12 het begeven. Of het gemis naar thuis niet incalculeren. Want ja? Daar komen we toch gewoon overheen?


Eenmaal door de security op het vliegveld, was ik 'alleen'. Miljoenen gedachtes raasden door mijn hoofd. En de zoektocht naar iemand in een soortgelijke situatie was begonnen. Na small talk in het vliegtuig was ik overtuigd dat ik dit kan. Vele andere studenten hebben in mijn schoenen gestaan. Het is immers de trend om als adolescent op reis te gaan om 'jezelf te vinden’.


De komende vijf maanden zal ik hier in het bloedmooie Malta mijn uren vertoeven. De confrontatie met cultuurverschillen aangaan. En het thuisfront ontzettend jaloers maken met de schoonheid van het land. Elke dag verwonder ik mezelf met nieuwe dingen. Geen regenpijpen en dakgoten? Links rijdende auto’s? Dan zijn we pas echt 'ver' van huis. Maar een ding is zeker, elke dag word ik steeds een beetje meer verliefd op het land en de cultuur. 


Op deze blog zal ik mijn Malta ervaringen delen. Dus mocht je meer willen weten over mijn tijd in malta dan is dit the place to be. Tot weerziens!


Groetjes,

Lone


253 keer bekeken0 reacties