Zoeken

Have it all in Camden

Na een nacht goed geslapen te hebben, begonnen we de dag met een ontbijt bij het hotel. Het ontbijt is niet gigantisch uitgebreid, keuze tot verschillende jam en fruit.Daarna gingen we op pad naar de Chelsea University om Phil weer aan te horen. Het hotel is ongeveer 10 minuten loopafstand van de universiteit af. Het was een leuk stuk om te lopen omdat je dingen kunt zien die je wellicht eerder nooit heb kunnen zien. We hebben ervoor gekozen om een andere route te nemen.
Klokslag 10 uur nam Phil ons mee in een wereld van headlines. Het schrijven van headlines was een oefening waar ik mijzelf tegenkwam. Een zin verzinnen dat relevant en pakkend is; lijkt gemakkelijk maar is het zeker niet! Opnieuw laat Phil zien dat taal uiterst belangrijk is. Bij het zorgvuldig kiezen van de juiste woorden kan een advertentie of een artikel de aandacht creëren die je uiteindelijk wilt bereiken. Na een hele brainstormsessie mochten wij onze zelf verzonnen headlines delen met Phil en bespraken we deze samen. Snel is al duidelijk waarom Phil een gewilde copywriter is. In no time had hij een paar headliners zelf gemaakt. Ook liet hij ons zien dat je bij een bestaande headliner veel kunt veranderen. Hij veranderde onze zinnen in een handomdraai in professionele headliners. Phil ging over in dat het belangrijk is om te weten wat een bedrijf wil uitstralen. We bezochten de website: https://www.higgidy.co.uk. "What has the writer done?", vroeg Phil ons. Een vraag wat ik dacht gemakkelijk te beantwoorden bleek ingewikkeld. Het is essentieel te weten wat de inhoud is. Zo keken we naar de titel, lettertype, beeld en tekst. Phil opende daarna dezelfde website maar dan van ongeveer een jaar geleden.


Meteen zagen we een groot verschil in doelgroep en uitstraling.

We bespraken de manieren wat de copywriter gebruikt heeft om dit naar voren te halen. Allereerst is het gebruik van beeld/typografie. Vervolgens kan je het gebruik in taal ook het verschil zien.
P.S. Voor diegene die een oude website naar boven wil halen/een oude versie van een website wil terugzien dan kan dat middels deze website: http://web.archive.org


Ook vandaag zijn we gaan lopen in de lunchpauze. Ik zag dit prachtige sculptuur van handen die gemaakt is door Lorenzo Quinn. Voor mij staat dit voor veel dingen en dat maakt het geweldig. Het kan hetzelfde bij jou oproepen of juist totaal andere dingen. Voor een mooie wandeling in Londen is Pimlico de plaats hebben we gemerkt! Tegenover dit sculptuur is een café genaamd Morpeth Arms. Het is een geweldige plek om een kopje koffie/thee te drinken. Bovendien is er een spionage kamer waar je met een verrekijker op de M16 kan spioneren. Wie wil dat niet??

We sluiten deze dag met een huiswerkopdracht van Phil. We kregen de opdracht om na te denken over hoe we een jampot van het merk Smuckers Jam een dure uitstraling kunnen geven.


Na een intensieve dag zijn we zo gek dat we de underground pakken om naar Camden te gaan. Ik laat Londen op een andere manier zien. Michael is nog nooit in Camden geweest en ik vind dat iedereen hierna toe moet gaan. It's a must-see. Camden is het in het Noorden van Londen. Stap in de Northen line (de zwarte lijn) en stap bij Camden Town eruit. Je kijkt je ogen uit door de diversiteit. Omdat het tegen 5 uur is gaan we vluchtig door the Stables Market. Dit is een markt waar vroeger paardenstallen waren. Historisch en indrukwekkend.Phil laat ons even brainstormen over de opdracht en in het hotel na genieten van Camden met een kopje koffie. Camden has it all.
17 keer bekeken0 reacties