Zoeken
  • Zoë

Hasta la Vista.. oh nee, Valencia! :)

Hey jij daar!


Heb jij ook enorm veel interesse in een buitenlandse stage? Of wil jij de beleving van een buitenlandse stage lezen? Then you MUST read this!

Hey hallo, mijn naam is Zoë Gubbels en ik volg de opleiding Junior accountmanager op het Vista College. Voor mijn afstudeer stage mocht ik kiezen, namelijk een stage in Nederland óf in het buitenland. Die keus was snel gemaakt, want wie wilt deze beleving nou niet meemaken?


Voordat ik met mijn koffers en happy smiley in Valencia sta, moet er natuurlijk wel ''wat'' geregeld worden. De voorbereiding is in principe niets moeilijks, want je moet een bedrijf zoeken en de benodigde formulieren op orde maken. Dit vond ik overigens best leuk om te doen want het geeft je verantwoordelijkheid en zodra jij dit goed doet, voel je je trots. En dat was ik zeker. Mijn volgende bestemming is Valencia!

Halleluja Valencia! Wauw. Op 5 februari kom ik samen met een vriendin aan op Valencia Airport. Nu mag jij eens raden wat ik als eerst zag zodra ik buiten stond... Ja, inderdaad fricking palmbomen! Ik geniet van het uitzicht. Maar nu snel naar ons appartement want we moeten nog veel op orde stellen. Lees je mee?


Na zo'n 30 minuten komen we aan bij ons appartement. Ons appartement is knus en donker, echter niet bepaald insta-ready. Maar een thuisgevoel, dat weerspiegeld het wel! We hebben 2 slaapkamers, een keuken en een badkamer. Niet heel veel bijzonders, maar wel enorm fijn want we hebben privacy zodra we terugkomen van een lange dag stage. En dat vinden we fijn. :)


Alle kleren zijn ingeruimd en de slaapplekken zijn verdeeld, dus wij gaan nu kennismaken met ons stage bedrijf. Wat hebben we er zin in zeg! Zodra we bij het bedrijf aankomen, krijgen wij een rondleiding en praten we met alle werknemers. We hebben zeker 2,5 uur aan een stuk door met iedereen gepraat dus je kunt het als een succes omvatte! Wij kunnen onze enthousiasme niet meer inhouden. We are ready :).


Ondertussen zijn we al 1,5 maand verder en het bevalt mij enorm goed (duh ik zit in Valencia). Voordat ik aan de werkzaamheden begon, heb ik mij eerst bekend gemaakt met het bedrijf en het assortiment. Dat heeft het voor mij een stuk makkelijker gemaakt om zo mijn werkzaamheden te verrichten (o.a. klantcontact en account plan opstellen).


Maar nu vraag je je natuurlijk af hoe het met de Spaanse cultuur zit, toch? Nou, daar heb ik een leuk antwoord op :). In Spanje hebben ze lunch om 14:00 en zij eten in deze pauze geen broodje, maar avondeten. Ook eten zij in de avond (rond 22:00) nog een keer avondeten. Ik moest hier zelf echt aan wennen want ook jij vindt dit zo anders dan in Nederland toch? Verder heeft Valencia een bepaald feest dat alleen daar gevierd wordt, namelijk La Fallas. Hier worden allemaal praalwagens getoond met veel muziek en paella. Feesten dus! Ohja, ik mag natuurlijk niet het nationaal gerecht missen, namelijk paella. Ik heb het geproefd en mijn review: Het is heerlijk!


Je kunt dus omschrijven dat ik een geweldige tijd in Valencia heb gehad. Het is echt een levens ervaring en je leert er enorm veel van de cultuur maar ook van jezelf. Want deze beleving vormt je meer als persoon, je wordt zelfstandig en zelfverzekerd van jezelf. Dus waar wacht je nog op?

deze beleving vormt je meer als persoon en je wordt zelfstandig en zelfverzekerd van jezelf.

Ondanks het feit dat ik eerder moest terug komen (door het corona virus) heb ik zoveel geleerd van deze ervaring. Naast mijn zelfverzekerdheid en zelfstandigheid, heb ik ook meer ervaring opgedaan in Excel en in communicatie skills (in het Engels ofcourse). Deze herinneringen zullen mij altijd bijblijven.


Ook zal je cv opbloeien door deze ervaring en zul je je taalkennis betreft Engels en Spaans verbreden. En los van de zakelijke dingen. In het buitenland wonen voor een kwartaal is gewoon een life changing experience.


Nou, dit was mijn bloggieblog. Ik hoop dat je er van genoten hebt. Als je vragen hebt omtrent een buitenlandse stage, kun je mij altijd een berichtje sturen. (zoeegbbls@gmail.com)


Mijn uiteindelijke advies is dan ook:

Grijp deze kans met beide handen!


Oh ja, wil je een nog betere kijk krijgen op deze beleving? Check dan even onze vlogs :).Saludos,


Zoë (of hoe ze me in Spanje noemen want ze kunnen de Z niet uitspreken ''zhou''
198 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland