Zoeken

Hannover messe

De Hannover Messe is de grootste industriële beurs ter wereld. Ik ben hier heen geweest op uitnodiging van mijn oude stage Jorc Industrial. Jorc Industrial zit in de persluchtbranche. Mijn taak was om de stand in de gaten te houden en te zorgen dat de klanten in de watten gelegd werden zodat ze zo lang mogelijk de producten te zien krijgen.


Dag 1 van de 3, na een auto rit van 4 uur aangekomen op de beurs in Hannover. Toen merkte ik pas hoe immens groot de beurs was met maar liefst 27 hallen, er staat standaard een file naar de beurs toe en de beurs heeft een ingewikkeld logistiek proces om alle personen naar de juiste hal te brengen.


Aangekomen op de stand zag het er allemaal mooi en verzorgd uit, alleen er was 1 klein probleempje de geschikte bedrijfskleding was er niet in mijn maat. Na 1 rondje gelopen te hebben in de hal waar wij en onze concurrenten zaten zag je meteen het verschil in het marktaandeel wat bedrijven hebben. Zo zag je de grootste bedrijven een grote stand hebben en kleinere een kleinere stand. Jorc heeft een middelgrote stand dit komt omdat zij relatief kleine producten hebben ten opzichte van bijvoorbeeld compressoren.


Dag 2 van 3, na een kort nachtje weer op de beurs voor de meeste van mijn collega’s die al 3 dagen de beurs hebben meegemaakt werd het voor hun zwaar, door de korte nachten en lange dagen staan. Vandaag was een studenten dag, dat betekent dat er een hoop studenten op de beurs rondlopen die vooral geïnteresseerd zijn in de gratis spullen die ze kunnen krijgen en niet in de producten die gepromoot worden.


Omdat dit de laatste avond van de beurs was hadden wij met alle collega’s een etentje samen met de distribiteurs uit Zuid-Afrika.


Dag 3 van de 3, na wederom een kort nachtje was, dit de laatste dag van de beurs. Dit viel te merken aan het aantal mensen wat je zag lopen op de beurs, in de middag waren er nog nauwelijks mensen te vinden op de beurs, maar iedereen moest door gaan tot 6 uur want eerder mocht nog niet afgebroken worden. Iedereen die al eerder begon af te breken dan 6 uur kon een hoge boete verwachten van de organisatie, dit om te voorkomen dat mensen voor de vrijdag de hele ticket prijs hadden betaald maar een halve beurs kregen te zien.


Nadat het uiteindelijk 6 uur was konden we beginnen met het afbreken van de stand. Dit gebeurde vrij snel, alleen de producten moesten losgeschroefd worden en in dozen gedaan te worden. De producten konden daarna op pallets gezet worden waarna de standbouwer deze een aantal dagen later terug stuurde naar het magazijn.


Het was een leerzame en leuke ervaring.


23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar