Zoeken

GHOST TOWN | Waterside Campus in Lockdown

19.05.2020 | Northampton - Verenigd Koninkrijk

Naar aanleiding van mijn YouTube vlogs en filmpje van de Waterside Campus in Lockdown heb ik zoveel leuke reacties ontvangen dat ik de situatie kort in deze blog wil toelichten. Op 23 maart heeft Boris Johnson drastische maatregelen aangekondigd in Groot Brittannië met als uithangbord: stay home | protect the NHS | save lives! De Britse Lockdown was een feit. Dat was een aantal weken later dan Nederland | dat toen al intelligent haar deuren van de maatschappij op een kier had gezet.

Het face-to-face onderwijs werd opgeschort. Alle universiteitsgebouwen werden, van één op de andere dag, beperkt toegankelijk. De opnamestudio waar ik dagelijks aan het werk was werd gesloten. ONLINE LEARNING was het nieuwe credo.

De altijd zo gezellige en drukke Campus stroomde leeg. Studenten vertrokken in paniek naar huis en lieten hun kamers als een zooitje achter. De Waterside Campus heb ik sindsdien omgetoverd in GHOST TOWN. Er is extra veel security om te handhaven. Het kleine winkeltje met levensmiddelen, de wasruimte en afvalcontainers blijven toegankelijk voor de achterblijvers. Ik mis het oude NORMAAL. Mijn collega’s en job bij het theater. De Cocktailbar, het Koffiehuis en Restaurant op Campus. Ik mis het vertier in onze eigen nachtclub. Ik mis het face-to-face onderwijs, het samen studeren en muziek maken! Nu merk ik hoe belangrijk sociale cohesie is voor mij en mijn mede studenten.

Kleine groepjes achtergebleven studenten vormen nu huishoudens. De University of Northampton staat klaar om de achterblijvers te ondersteunen en helpen. Via de website www.gov.uk/coranavirus blijven wij op de hoogte van de actuele gebeurtenissen en richtlijnen in Engeland.

Mijn huishouden bestaat uit Ben (student drama & geschiedenis), Abbey (student criminologie & muziek), Katelyn (student psychologie) en Freddie (student geschiedenis). Daar waar nodig helpen we elkaar. We nemen de nieuwe regels zeer serieus en letten goed op elkaar. Elke dag naar buiten en op afstand wandelen door het park (social distancing). Inkopen doen en in de rij staan bij ASDA, de supermarkt om de hoek. Spelletjes spelen op de Wii & Nintendo en, ‘last but not least’ studeren. Elke donderdagavond gaan wij samen met alle Britten de straat op voor een daverend & luid applaus. Een staande ovatie voor de NHS | National Health Service.

Op 28 april is er landelijk besloten dat er tijdens dit studiejaar géén face-to-face onderwijs meer gaat plaatsvinden. Individueel en online werk ik nu aan een aantal essays en studeer ik voor mijn laatste examens dit jaar. Met de hulp van een docent & medestudent heb ik apparatuur in bruikleen gekregen om verder te werken aan mijn opnames. Natuurlijk heb ik nu beduidend minder mogelijkheden dan in een opnamestudio maar, bij muziek geldt vaak: Less is More! Dus improviseren. Ik bezoek de ONLINE discussie groepen van de muziek studenten. Hier kan ik vragen stellen en problemen ter sprake brengen. Hun tips zijn welkom en helpen mij bij mijn research. Ook zijn de professoren en hoofddocenten online bereikbaar en zeer behulpzaam.

Regelmatig krijg ik vragen uit Nederland over studeren in Engeland. Denk jij aan een internationale stap naar het Hoger Onderwijs volgend studiejaar? Informeer je goed. Het is zeker de moeite waard. Normaliter zou ik je adviseren een Open Dag te bezoeken. Deze heeft mij vorig jaar doen besluiten om deze sprong in het diepe te wagen. Helaas zit dat er voorlopig niet in. Vanwege de COVID-19 (reis)beperkingen adviseer ik je daarom om een kijkje te nemen op de website www.northampton.ac.uk/ Hier kun je een virtual 360° tour maken over de nieuwe Waterside Campus en krijg je alle informatie die nodig is over studierichtingen, combinatiemogelijkheden, huisvesting, toelatingseisen, het studentenleven, etc. etc. etc.

Northampton is een groeiende Engelse universiteitsstad en telt inmiddels meer dan 1000 internationale studenten. De UoN heeft het TEF GOLD keurmerk | Teaching Excellence Framework. Leuke bijkomstigheid is dat je met het OV binnen één uur in hartje LONDEN bent.

stay safe

Groetjes Shannon X.528 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar