Zoeken

Final countdown


Nu is het echt aftellen voor mij, 11 mei ga ik na een mooie levenservaring lekker terug naar het vertrouwde Nederland.


Het zal wel weer even wennen zijn dat de auto’s niet meer links rijden of hoe erg ik in Malta naar het openbaar vervoer van Nederland heb verlangt wat dat betreft ga ik niet meer zeuren over Arriva en tien minuten vertraging🙄. In Malta had je standaard 20 minuten vertraging en rijden er geen treinen of trams in dit land. Ik stond soms versteld dat ze sommige bussen nog uberhaupt lieten rijden en waar je bushaltes had (soms echt in de middle of nowhere). Ik ben wel weer blij dat ik gewoon makkelijk de fiets of auto kan pakken als ik thuis ben want Malta is absoluut geen fiets land en fietsen zou ik ook zeker afraden in dit land ze rijden echt totaal anders dan mensen in Nederland doen, heel roekeloos.


Ondanks de bussen, vertragingen en dat ze hier links rijden, is het openbaar vervoer alsnog prima te doen, om het kwartier kwam altijd wel een bus in Sliema langs die naar de hoofstad Valletta ging en bij de overstaphalte verliep meestal alles prima.


Wat ik wel ga missen zijn de mooie wateren en stranden op loop en reis- afstand, we zijn echt wel vaak dagjes lekker aan het strand gaan liggen met 19 graden en dit is ook makkelijk te doen omdat de gevoelstemperatuur een paar graden hoger ligt.


We hebben onze tijd in Malta in de stad Sliema gewoond en dat was echt ideaal ongeveer alles op loopafstand dit zal ook wel even wennen zijn thuis voor iemand die altijd in een boerendorp heeft gewoond.


Voor iemand die niet zo goed Engels kan laat dit je niet tegenhouden om in Malta stage te gaan lopen! Je leert het hier ontzettend snel en makkelijk.


Na deze ervaring is voor mij duidelijk dat ik nog even in mijn vertrouwde boerendopje blijf wonen, en ook aan een nieuw hoofdstuk in Maastricht aan mijn Hbo opleiding ga beginnen.


Kusjes Siri💋
29 keer bekeken0 reacties