Zoeken

Engelse cultuur

Ondertussen ben ik toch alweer anderhalve maand in Bristol. Langzaam begint het zonnetje ook hier te schijnen en zijn de mensen ook buiten te vinden.


Ik heb een aantal weken terug een evaluatiegesprek gehad met mijn mentor hier op stage. Het blijkt dat het gehele team onder de indruk was van mijn werkzaamheden op de school. Dat maakte mijn dag natuurlijk al goed. Verder hadden we afgesproken dat ik in de twee weken die na dat gesprek zouden volgen, op andere plekken in de school werkzaam zou zijn. Zo heb ik één week bij year 1 meegelopen (4-6 jaar). En loop ik deze week bij year 4,5 mee (9-11 jaar). De week bij de kleine kindjes was niet gemakkelijk. Het was meteen een hele andere leeftijdsgroep en was dus ook weer wennen en aanpassen. Het was een zware maar informatieve week waar ik ook weer nieuwe dingen geleerd heb. Mijn eerste dag in year 4 vandaag ging prima. Dit is de leeftijdsgroep waar ik mijzelf later mee zou kunnen zien werken. De kinderen zitten in de fase waar ze langzaam hun eigen ding gaan doen maar toch nog die begeleiding nodig hebben om daar te komen. Dit is dus een fase waar ze veel zelf aan de slag gaan en niet altijd afhankelijk zijn van de leraar. Door in deze verschillende klassen te komen, krijg ik te maken met docenten die verschillende manieren van onderwijs geven hebben. Ik vind het dan vooral interessant om te ontdekken welke manier van les geven ik mijn eigen wil maken.


Een aantal weken terug ben ik met een van de year 2 klassen naar de SS Great Britain geweest.Dit is een museumschip dat in zijn tijd een van de grootste schepen in de wereld was. Eenmaal bij het schip aangekomen, kreeg iedere volwassene een groepje met kinderen die hij/zij moest begeleiden. De kinderen gingen op deze schooltrip om meer te leren over de geschiedenis van schepen en onderdelen, maar ook een stukje over hoe de mensen hun tijd op de boot doorbrachten. Zo werd er een rondleiding gegeven waar er verteld werd over alle soorten mensen die op de boot geleefd hebben. Daarna kregen de kinderen nog vrije tijd om op de boot of in de museums rond te kijken. Het was leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen hierover waren en hoeveel ze hierover konden navertellen!


Nu ik toch al een tijdje in Bristol ben kan ik langzaam ook wel wat vertellen over de Engelse cultuur. Het is in Engeland heel normaal om in de morgen voor ontbijt een kopje (of 2) thee te drinken. Het aparte van thee drinken voor mij is dat ze er hier melk erbij doen. Een combinatie die nog niet zo slecht is! Een gekookt eitje of een stuk toast eten ze dan bij dit kopje thee. Het is dus niet voor iedereen even normaal om de worstjes met ei, bacon en bonen te eten. Maar het kan zeker! De mensen in Bristol zijn heel vriendelijk, open en sociaal. Ze helpen je graag en gaan ook graag een gesprek met andere mensen aan. De meeste mensen vervoeren zich door middel van een auto of het openbaar vervoer. Fietsers zijn hier zeker te zien, maar het fietsverkeer is hier niet zo goed geregeld als in Nederland. Een fietspad is hier nauwelijks te bekennen. Na het werk zijn er genoeg mensen die een pub binnen zullen lopen om hier een pintje te drinken. De pubs openen hier namelijk gewoon al vaker in de ochtend. In het weekend zul je natuurlijk zien dat de openbare plaatsen zoals pubs, cafés en eetplaatsen voller en drukker zijn. Zo zijn we een week geleden met een aantal mensen naar een club geweest bij de haven van Bristol. Tegenover de uitgaansplaatsen in Nederland, voelde dit echt aan alsof je in een club stond waar muziek voor iedereen gespeeld werd.


Nu mijn laatste weken in Bristol beginnen ben ik benieuwd wat ik nog allemaal mee zal maken. Er zijn afgelopen week een hele groep Nederlandse studenten aangekomen waardoor ik nu af en toe ook weer mijn moedertaal kan spreken, wat ook fijn is af en toe! Aankomende vrijdag zal ik een presentatie houden over Nederland aan een van de klassen op mijn stageplek, ik benieuwd hoe zij ons kleine landje gaan vinden.
26 keer bekeken0 reacties