Zoeken

Een bezoek aan IATEFL in het zonnige Brighton


Ons hotel was tegenover de Brighton Pier!

Jaarlijks vindt een geweldige conferentie plaats en dit jaar mocht ik erbij zijn! IATEFL: International Association of Teachers of English as a Foreign Language.


In het kort, hier komen docenten die Engelse les geven, maar waarvan Engels niet de moedertaal is. Wereldwijd komen hier leraren op af en tijdens mijn studie heb ik hier voor het eerst mee kennis gemaakt.

Destijds ben ik met een aantal klasgenoten naar Glasgow gevlogen. Deze keer ben ik met mijn collega, Fiet Martens, naar Londen gevlogen om uiteindelijk met de auto naar Brighton te rijden. Een hartstikke leuke plaats aan het strand.


Iedere ‘werkdag’ begon voor ons met een wandeling van 20 minuten over de boulevard. Wat een heerlijk begin van de dag. Zeker ook omdat het lekker weer was; we hadden echt geboft!

De conferentiedagen startten met een lezing van een uur. De onderwerpen verschilden van lesgeven en tips hierover tot verhalen van een vrouwenrechtenorganisatie. Stuk voor stuk ontzettend interessant.

Daarna beslisten we zelf welke workshops of lezingen we zouden volgen. Er vonden soms wel tot 15 stuks tegelijkertijd plaats dus het was belangrijk om de avond ervoor goed het programma door te nemen. Soms waren het voor ons moeilijke keuzes; alle onderwerpen waar zo interessant! Opsplitsen was dan de enige mogelijkheid zodat we erna onze info konden delen.


Waar we vooral voor hebben gekozen waren de workshops en lezingen die gebaseerd waren op technologie. De sprekers vertelden over bepaalde apps die zij gebruiken of hoe zij een ‘saaie’ grammatica les omtoverden tot een interactief spel.


Natuurlijk hebben we ook de toerist uitgehangen in de stad. Brighton is een veelzijdige badplaats. Heerlijk relaxen bij de zee, wandelen langs de boulevard, shoppen of historie; het is hier allemaal.


Persoonlijke hoogtepunten: emotionele lezing van ‘women for women’, de dag relaxed beginnen met een strandwandeling, een workshop over gamifying en een bezoekje aan Choccywoccydoodah!
Even de weg over en dan was dit ons uitzicht, heerlijk!Arcus is overal :-) Een winkeltje waar ze geuren verkochten...

45 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De fanfare (van honger en dorst) trekt verder!

Dag twee brak vroeg aan. Op de kamer van Biesmans, Saes, Scheepens en ondergetekende ging de wekker net iets voor zevenen. Saes zijn energie en enthousiasme beperken zich niet alleen tot Rijksweg 70 i