Zoeken
  • IW

Deel 3: Mijn Ervaringen

Voor de mensen die mij nog niet kennen.

Ik ben Ian Wijnands, 20 jaar en ik woon in een dorpje genaamd Eijsden.

Op dit moment loop ik stage bij het videoproductiebedrijf DB Video.

In deze blog vertel ik jullie meer over het leven van een cameraman in opleiding en mijn ervaringen tijdens het camerawerk.

In mijn ogen zijn de leukste momenten toch echt de momenten dat er hard gewerkt wordt voor een goed eindproduct, en waar je ziet dat een team nauw samen werkt om iets moois neer te zetten.

Deze stage heeft me dan ook laten zien hoe belangrijk je collega’s zijn, want zonder een leuk team wordt het niks.

Zo zag ik altijd veel plezier tijdens lange zware, maar toch weer leuke werkdagen.

Ervaringen die ik minder leuk vond was het drukke verkeer rondom mijn stagebedrijf en de files die bijna 24/7 aanwezig zijn door werkzaamheden.

Ook waren sommige ritten naar locaties erg lang en om dan 2 uur op de weg te zitten kan erg langdradig zijn.

Ervaring leert en alle banen hebben soort van een routine.

Mijn ervaring is dan ook dat deze stage echt al snel als werk aanvoelde, wat ik van de ene kant leuk vind, maar van de andere kant jammer want dat betekende iets steeds opnieuw doen terwijl ik best veel variatie had verwacht.

Zo waren er veel vaste opdrachten die steeds hetzelfde inhielden maar wel op verschillende locaties.

Ook heb ik gezien dat connecties heel erg belangrijk zijn.

Zeker in ons vak is naamsbekendheid heel belangrijk.

Zo zag ik verschillende mensen op veel plekken terugkeren die ik bij andere producties ben tegen gekomen.

Als je eenmaal goed bent in iets en je bent voor een ander in dat opzicht bijzonder, dan ben je verkocht.

3 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00