Zoeken

De werkzaamheden op stage

Hoi allemaal,


Ik ben nu iets langer dan week in Oostenrijk. En zal jullie iets meer vertellen wat ik hier allemaal doe en hoe het werkt.
Ik mag in het hotel eten op mijn vrije dag. Ook als ik werk maar dan is het bijvoorbeeld alleen middageten of alleen avond eten maar het kan ook alle 2. Het ligt er net een beetje aan welke dienst je hebt. Maar ontbijten kan altijd. Er zijn wel vaste tijden voor het eten en het personeel eet dan ook in de personeelsruimte. Ontbijten kan je om 07:30 tot 09:00 uur. Het ontbijt bestaat uit verschillende broodjes met beleg zoals vlees kaas en ook zoet. Het middageten is om 11:00 uur tot 12:00 uur. Het middag eten bestaat uit sla, warme groeten, vlees, noedels, rijst en of aardappel. Het avondeten is van 17:00 tot 18:00 uur. Het avondeten varieert ook zoals het middag eten ook kunnen er frieten bij zitten. Je pauze word dan ook zo geplant dat je altijd iets kunt eten.
Er zijn verschillende diensten waar je voor ingepland kan worden.

· Fürh dienst: 09:00 uur – 19:00 uur (inclusief 30 min middag-avondeten)

· Spät dienst: 10:30 uur – 20:30 uur (inclusief 30 min middag-avondeten)

· P mittag dienst: 09:00 uur tot 11:30 uur en 13:30 uur - 20:30 uur (inclusief 30 min avondeten)

· P abend dienst: 09:00 uur – 14:00 uur en 16:00 uur – 20:30 uur (inclusief 30 min middageten of avondeten)


Elke week krijg ik dan ook een rooster waar de dienst op staat die ik die dag moet werken. De tijden worden bijgehouden door dat ik moet ik inklokken als ik begin en moet uitklokken als ik klaar ben.De werkzaam heden die in moet uit voeren zijn er varieerden. De dag begint daar met kinderen aan te nemen en dan meteen de kinderpas neerzetten bij het goede nummer (in de kinderpas staat hoe het kind heet hoe oud het is, het kamernummer, en het telefoonnummer van de ouders, of het kind allergieën heeft en of het gaat slapen en zo ja hoe laat en welk ritueel. Per dag heb we dan ook een programma die we uitvoeren dit is ook altijd anders. Aan het begin van de dag het is meestal vrij spelen. Erna onder in de toberaum spelen. Dan is het tijd voor het middag eten voor de kinderen we begeleiden de kinderen dan ook (soms halen we ook nog kinderen bij de skischool op en die eten dan ook mee). Als we weer terug zijn gaan we even vrijspelen en de jonge kinderen brengen we naar de kamer om te slapen. Erna knutselen we ,als het weer een beetje oke is gaan we even met ze naar buiten spelen. Dan worden de kleintjes weer wakker halen ze weer en gaan we gebak eten. Erna is weer vrij spel tot het avond eten. We gaan alleen of met ze tweeën het kinder buffet voorbereiden . Avonds is meestal oefenen voor de kinder show dit word elke week met de kinderen gedaan de uitvoering is op vrijdag avond voor alle ouders. (omdat de aankomst en vertrek dag is de zaterdag), film avond. Mini disco, poolparty en spelletjes avond. Ook voer ik verzorgende taken uit zoals de kinderen verschonen. Ook ben ik soms de mascotte happy dat is een clown die alle kinderen herkennen. Er zijn baby’s tot tieners en zijn allemaal van harte welkom.In het hotel zijn we net een grote familie dat is erg fijn! Als je komt of gaat groet iedereen je. Iedereen helpt elkaar en we weten ook elkaars naam. Je merkt ook niet echt wie de baas is want die helpen net zo goed mee als de collega’s en maken ook graag een praatje.#alphotel #plezier #kinderen #Kleinwalsertal


Groetjes en tot snel

Shania

55 keer bekeken0 reacties