Zoeken
  • 208282

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Valencia

Ik ben Iza Siersema, 18 jaar oud en super enthousiast om stage te mogen gaan lopen in de stad Valencia.

Voor dat ik aan deze opleiding begon wist ik al dat ik graag in het buitenland stage zou willen gaan lopen. Dus toen ik de kans kreeg aangeboden op deze opleiding begon ik al snel met alles voor te gaan bereiden.

Begin maart had ik de stageplaats (door wat hulp van mijn vader) gevonden. Ik zou stage gaan lopen bij Yoga Empowerment in de stad Valencia.

Toen ik dit eenmaal wist ben ik gelijk aan de slag gegaan met alles te gaan regelen. Voor zo´n buitenlandse stage moet best veel voor worden bereidt.

Ik had als eerst mijn (huidige) stageplek in Valencia aangevraagd bij Erasmus. Ik wou dit graag op tijd gaan regelen aangezien er erg veel papieren moeten worden ondertekend door het stagebedrijf dat in het buitenland zit en mijn school. Op deze manier kon ik ook gelijk mijn Erasmusbeurs gaan aanvragen.

Na dat ik een hele boel blogs had gelezen over wat de leukste wijken van Valencia zijn ben ik begonnen aan de zoektocht voor mijn appartement.

Ik was opzoek naar een appartement met meerdere huisgenoten in de studentenwijk rondom de universiteiten van Valencia.

Dit was wel wat lastiger dan ik had verwacht….

Ik vond het een beetje moeilijk om hier aan te gaan beginnen. Ik had gelukkig contact opgenomen met een meisje die al in Valencia woont. Zij gaf me een hoop tips over hoe en vooral waar ik een leuk appartement kon te vinden

Ik ben begon door in heeeeel veel Facebook community groepen te gaan. In deze Facebook-groepen komen heel veel appartementen voor bij die verhuurd worden. Dit bracht mij helaas niet veel, maar ik vond wel in een van deze Facebook community groepen mijn huidige kamergenoot.

Zij komt ook uit Nederland en zat ook in deze groep omdat ze ook op zoek was naar een appartement en zo zijn we samen begonnen te gaan zoeken naar een appartement.

Dit voelde gelijk goed en vertrouwd om zo samen iets te gaan zoeken.

Uiteindelijk hebben we samen een appartement gevonden via de website https://www.beroomers.com/.

Mijn appartement ligt tussen het Mestella stadion en de universiteiten van Valencia in en hier woon ik met 4 andere mensen. Mijn kamergenoten komen van over de hele wereld… Tsjechië, Qatar, Sydney en Zuid Holland. 😉

Alles was geregeld en ik kon vertrekken naar Valencia. Dus dat betekende koffers inpakken, afscheid nemen en hup dat vliegtuig in!

8 keer bekeken0 reacties