Zoeken

De voorbereiding

Sinds de eerste wil ik al in het buitenland stage lopen. Iedereen wilde altijd naar de warme zuidelijke landen, zoals Spanje en Cyprus. Ik wilde echter naar Duitsland. Tegenwoordig kan iedereen Engels en verwacht elke werkgever dat jij Engels spreekt, Duits daarin tegen...


Via-via heb ik onderzocht welk bedrijf het meest geschikt was om stage te lopen. Ideaal is dat je een Nederlandse begeleider hebt, omdat je Nederlandse opdrachten moet maken. Uiteindelijk ben ik bij Van der Valk in Düsseldorf terechtgekomen. Ik mocht meteen op gesprek komen en ben ter plekken aangenomen.


Na het aannemen, begon de zoektocht naar een kamer. Via WG-Gesucht heb ik verschillende personen benaderd tot dat ik bij een oudere mevrouw uitkwam die een luxe ruime kamer wilde verhuren. Ideaal voor mij. De kamer was wel aan de prijzige kant, dus ik ben gaan kijken wat ik allemaal had gespaard en wat ik kreeg van ome DUO en school. Genoeg om deze kamer te kunnen betalen.


Na een paar keer op en neer te zijn geweest, was het rond. Ik had een kamer in Düsseldorf. Nu ben ik er helemaal klaar voor!


5 keer bekeken0 reacties