Zoeken

De voorbereiding

Lang twijfelen heb ik niet gedaan voor een buitenlandse stage, ik wilde de uitdaging aangaan, kijken hoe zoiets in werking ging en hoe de ervaring zou zijn. Vooral omdat ik toch een x weken/dagen op mezelf ging wonen.


De gegeven uitdaging is het zien van je eigen ontwikkeling, zelfstandigheid en zelfbewustheid. Een uitdaging die hierbij hoort is hoe je dit gaat aanpakken. Zo ben ik nu 19 jaar oud en zijn het opbouwen van levenservaringen op deze leeftijd geen overbodige luxe.

Uiteindelijk heb ik mijn oog laten vallen op Frankrijk, bij voorkeur was ik liever naar Engeland gegaan maar vanwege Brexit was dit een groot vraagteken. Aldus heb ik dan ook gekozen om niet naar Engeland te gaan.


Bovendien is Frankrijk altijd een van mijn keuzes geweest. Dit omdat ik graag frans wil leren aangezien ik deze kans nooit echt heb gekregen. Daarbij is het goed om zo veel mogelijk talen te kunnen beheersen. Op dit moment zijn dat voor mij 4 talen: Engels, Duits, Nederlands en een beetje Frans.


Daarbij beschrijf ik Frans als een beetje omdat ik hier nog niet lang mee bezig ben. Het verstaan van de taal gaat redelijk, vooral als ik weet waar het gesprek over gaat. Wanneer het onderwerp van het gesprek voor mij duidelijk is vind ik dit dan ook niet erg moeilijk. Praten daarentegen, moet nog stukken beter.


De voorbereidingen voor de buitenlandse stage zijn vrij goed verlopen m.b.t. het papierwerk en de begeleiding die ik heb gekregen. Hiermee ben ik goed geholpen door Saïd Laouaji (Vista goes international) & Erika Vallinga (docent ICT afdeling en tussenpersoon tussen international en ICT)


39 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland