Zoeken

De Voorbereiding

Zodra ik kreeg te horen dat ik was aangenomen begonnen er allerlei verschillende zaken te spelen in mijn hoofd, zoals: "Hoe ga ik mijn huur betalen?" "Wat moet ik inpakken?""Is dit wel een goede keuze?".

Ten eerste wist ik dat ik mijzelf tot rust moest brengen om even alle gedachtes op een rijtje te zetten. Ik wist mijzelf te overtuigen van mijn keuze: ik wist dat ik bij deze stage veel zou kunnen opsteken voor mij toekomst en dat dit een unieke ervaring is die ik misschien alleen een keer in mijn leven krijg aangeboden.

Toen begon het uitvullen van het papierwerk, een aantal DUO formulieren moesten ingevuld worden (o.a. het aanvragen van een uitwonende stufi), en verder was het ook belangrijk om de formulieren van erasmus juist in te vullen.

Na het papierwerk begon de fysieke & mentale voorbereiding.

Ik begon met mijzelf af te vragen of ik er mentaal wel voorbereid voor ben: "zal ik mijn ouders en vrienden missen?" in mijzelf dacht ik dat dit zeker zal gebeuren, maar er zal ook een onvermijdbaar moment komen in mijn leven dat ik op mijzelf ga wonen.

Toen begon de stress: ik besloot 3 dagen van te voren boodschappen te doen om zeker te zijn dat ik (voor mij) essentiele dingen meeneem,zoals: Tandenborstel, kam en een scheermes.

Eenmaal thuis begon ik het inpakken van mijn koffer uit te stellen, dit was de grootste fout die ik maakte.

1 dag voor mijn vertrek begon ik 's ochtends met alle haast de wasmachine aan te zetten en probeerde ik zo snel mogelijk mijn kleren te strijken zodat ik deze meteen in mijn koffer kon stoppen.

Als deel van mijn voorbereiding had ik ook nog de belangrijke mensen uit mijn leven (waarvan ik zeker wist dat ik deze toch een beetje zal missen.) uitgenodigd om die avond gezamenlijk bij mij te komen eten.

Dit was mijn kompleete voorbereiding op de reis en stage, mijn volgend bericht zal als onderwerp het vertrek & de aankomst op het eiland hebben.

- Sorush Brandenburg

20 keer bekeken0 reacties