Zoeken

De vliegende mens

1450. Een droom van Leonardo da Vinci. 18zoveel, de eerste pioniers komen los van de grond. Rare vogels, die pioniers. 1900. En toen zag Pierre Parijs van boven. De Eifeltoren was een ervaring die het wereldbeeld en wereldbesef van menig Fransman of bezoeker van de wereldtentoonstelling veranderde. Semie-vliegen voor de massa. 1960. En toen vloog Truus naar Lourdes. Naast het mirakel van Maria was haar eerste vlucht even mirakuleus en onvergetelijk. 2019. Net terug uit Berlijn met de 3e jaars. Vliegveld Eindhoven ligt naast de deur. Even naar toe rijden, de lucht in, ik kijk neer op Parijs (same old shit), scheer over Lourdes (wie wil daar nu naar toe) en land in Barcelona. Over een paar dagen moet ik in Londen zijn.


Als internet de wereld bereikbaar heeft gemaakt, vergeten we dan voor het gemak het mirakel van vliegen niet? Twee uur later sta je 2000 kilometer verder. Een ander land, een andere cultuur, een andere lucht, een andere geur. Maar het is meer dan dat. Het doet wat met je denken, je wereldbeeld. Want die wereld ligt letterlijk aan je voeten. Je hebt de macht om te zijn waar je maar wil, vandaag nog. De wereld is van mij. Daarom maak ik er gebruik van. Net als Stan en Kasper wil ik de wereld beleven, snuiven, slurpen. Voor mij begint dat met het besef dat ik de volgeling ben van Da Vinci, Lindberg, Pierre en Truus. Dat ik Parijs (of Brussel) links kan laten liggen, als ik dat wil. Een internationale stage is meer dan vakmanschap en vakkennis. Het is een sprong in het diepe zalige bad dat jouw wereld, jouw verantwoordelijkheid, jouw eigenwaarde, jouw plaats in de geschiedenis is. Als het kan, pak die kans, wat kan je gebeuren? Je kunt met een internationale stage hooguit je grenzen verleggen en je eigen koers varen. Grijp de macht!


33 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00