Zoeken

De verschillen met Nederland


Hallo allemaal, alweer de 5e blog, deze is iets later doordat het druk is geweest hier in Cochem.

In deze blog zal ik jullie iets vertellen over de verschillen tussen Nederland en Duitsland. En dit zijn er nogal wat ben ik achter gekomen. En dit terwijl het wel een buurland is van Nederland.


#1 Contant geld Wat veel mensen niet weten is dat je niet overal kunt pinnen, maar dat je alleen met contant geld (bargeld in het Duits) kunt betalen en dit kan nog wel eens voor frustratie zorgen. Tip: neem altijd genoeg contant geld mee.

#2 Beleefdheid Ga je in Duitsland werken en/of stage lopen, stel je dan altijd voor aan je Duitse collega`s en spreek ze in eerste instantie aan met Sie (u), dit zal erg worden gewaardeerd en hier kun je later profijt van hebben als je ergens hun hulp bij nodig hebt. Ik werk bij Roompot in Cochem, veel van de medewerkers kunnen wel redelijk goed Nederlands dus dit is wel fijn, maar probeer toch in het Duits te communiceren, dit waarderen ze. Duitsers zijn wat terughoudender en zakelijker, Nederlanders zijn directer dus ook hier rekening mee houden.

#3 Etenswaren (supermarkt, frituur (Imbiss) Ja, dit was wel even wennen. De eerste 2 weken waren nog wel te doen met het meegebrachte eten uit Nederland, maar daarna komt het. Boodschappen doen: hier in Cochem ligt gelukkig een Lidl, maar helaas hebben ze veel dingen niet zoals hagelslag, pinda kaas of een normaal wit brood. Dus de eerste keer bijna 1 uur gedaan over de boodschappen. Maar er zijn ook voordelen, de boodschappen zijn een stuk goedkoper, dus je bent sneller geneigd om nieuwe producten uit te proberen. Op het park hebben we een frituur, in het Duits een Imbiss genoemd. Je kunt hier gewoon frikandellen en krokketten bestellen, dus dit was wel een verassing aangezien het niet Duits is. In Duitsland eten ze veel curryworst en/of schnitzel.


#4 Snelheidslimiet Voor de meeste Nederlanders is dit wel bekend, op de snelweg (Autobahn) is er geen snelheidslimiet (wel een snelheidsadvies). Dus houdt het verkeer achter je en de spiegels goed in de gaten, want je weet nooit wat er aan komt vliegen. In de bebouwde kom moet je je wel gewoon aan de snelheid houden (hier in Cochem en omgeving doen ze dit vaak niet).


Zo zijn er nog wel meer verschillen zoals in de politiek en het milieu. Maar de bovengenoemde 4 verschillen zijn mij het meeste opgevallen.

Dit was weer de blog voor deze week, tot de volgende keer. Bis nächstes mal.


4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar