Zoeken

De terug keer naar Gran Canaria

Na een week in Nederland te zijn geweest, om daar goede zorg te krijgen voor mijn wond én twee tetanus prikken, ben ik op 24/12/2019 terug gevlogen naar Gran Canaria om mijn stage voort te zetten.

Hier heb ik echter wel over getwijfeld, toen ik in Nederland was kreeg ik mails binnen die het hotel naar mijn school had gestuurd.

In de mail stond dat er niks vergoed zou worden, omdat het mijn eigen schuld was dat ik was gevallen omdat ik dronken was.

Ik wist niet wat ik las, vol verbijstering heb ik mijn mentor gebeld en haar de situatie uitgelegd.

In mijn geval heb ik geluk gehad, ik zit al wat jaartjes op de opleiding en mijn mentor kent mij gelukkig al een poos waardoor ze mij geloofde, maar dit had zomaar iemand kunnen overkomen waarbij de situatie anders had kunnen lopen.

Ik was immers 10 minuten op het feest geweest, amper een slok van mijn tweede drankje gedronken en dus absoluut niet dronken noch aangeschoten.


De aap kwam zo wel uit de mauw, het hotel doet er alles aan om ook maar geen cent te hoeven betalen, achter af best herkenbaar.

De werknemers van het hotel bestaat 1/3 uit stagiaires, die precies dezelfde werkzaamheden verrichten als het personeel waardoor ze dus zowat teren op gratis kracht.


Op het werk wordt er ook geklaagd over dat er geld te kort is, en we meer klanten moeten werven.

Zo hebben we bijvoorbeeld 2 a 3 keer in de week 'promotie dagen', dan zijn de massage's voor de helft van de prijs en moeten we in de ochtenden flyeren bij het restaurant.

Vorige week ging er een grote glazen deur stuk in de spa en viel in duizenden stukjes, enkele dagen geleden vroeg ik aan mijn manager of die deur niet eens gemaakt moet worden, waarop ze antwoordde dat het hotel er geen geld voor heeft.

Of het een grapje was, durf ik niet te zeggen, ze keek aardig serieus en na alle toestanden die ik hier heb gezien, twijfel ik er eigenlijk niet aan.


Zo zijn er nog tientallen dingen die met het idee geven dat het hotel in financieel zwaar weer beland, en laat het nou net zijn dat personeel daar flinke druk en als eerste last van ondervindt.

Toch heb ik me erover heen gezet en wilde ik voor mezelf afmaken waar ik aan begonnen was.


De eerste werk week sinds ik terug ben, was ook best wel zuur en weer even wennen.

Ik nam het hotel het erg kwalijk dat ze hebben gezegd dat ik lieg, en dat alleen om hun eigen hachje te redden.


Na wat miscommunicaties op het werk en vooral doordat ik uiteindelijk alleen maar stond te masseren of andere werkzaamheden stond uit te oefenen, heb ik in overleg met school toch uiteindelijk besloten om 3 weken eerder te stoppen met mijn stage in dit hotel, ik zit in mijn laatste jaar en wil nu nog zoveel mogelijk bijleren in mijn eigen branche.9 keer bekeken0 reacties