Zoeken

DE LAATSTE LOODJES!

Nu het aftellen is begonnen kijk ik er ontzettend naar uit om naar huis te gaan!! Mijn laatste 3 weken heb ik kunnen genieten van een vakantie maar het is wel genoeg geweest, voor mij zit het avontuur erop!!

Malta wat ben je mooi!! Vooral in de maanden januari tot mei is de natuur adembenemend! De temperaturen blijven rond de 20 graden maar de gevoelstemperatuur is hier 6 graden warmer dan in Nederland. Het is warm genoeg voor heerlijke strand dagjes en op het terras te zitten. Ook al kijken de maltezers je raar aan als je in je jurkje over de boulevard loopt. De meesten dragen hier de winterjas, sjaal en must nog. Vanaf juni tot augustus kan het weer wel oplopen tot 40 graden. Gelukkig zit ik dan alweer in ons vertrouwde kikkerlandje.

Als je ooit van plan bent om een keer naar malta te gaan raad ik deze dingen echt aan! Natuurlijk moet Valletta op het lijstje, de hoofdstad van Malta. Bezoek ook de prachtige natuurgebieden, een van de mooiste gebieden die ik heb gezien is Ghajn Tuffieha. Vergeet niet over de Clay Cliffs te lopen! Blue Lagoon behoort tot een van de mooiste wateren, dit ligt op het eiland Comino en je kan het bezoeken met boot tours die vanuit Sliema, Saint Paul’s Bay of Cirkewwa Mgarr vertrekken. Gozo is het andere eiland van Malta. Hier moet je een hele dag voor uit stippen. Er is zo veel te zien op dit eiland. Ook heb je de Dingli cliffs en blue grotto, in de buurt van deze plekjes is niet veel te doen maar je moet het gewoon gezien hebben. Mdina was voor Valletta de hoofdstad van Malta, dit is een rustig stadje met prachtig uitzicht over een groot deel van Malta. De feestbeesten moeten een keer een bezoekje hebben gebracht aan Paceville in St. Julians. Dit is het uitgaansgebied van Malta. En voor de vroegen vogels is er iedere zondag ochtend een vis markt in Marsaxlokk. Dit zijn echt de dingen die je gezien moet hebben als je een keer naar Malta gaat!!

Ik heb hier heel veel nieuwe leuke mensen mogen ontmoeten en ga ze ook heel erg missen. Thuis gaat iedereen gewoon weer door met zijn/haar eigen leventje en je ziet elkaar niet of nauwelijks meer. Dat zou zonde zijn, want je creëert hier zo snel een band met iemand. Maar voor mij is een ding duidelijk! Mijn volgende avontuur wordt België, een 3 jarige hbo opleiding. Ik ben er klaar voor! Genoeg gepraat, ik ga mijn laatste 3 dagen nog even genieten en zie jullie in Nederland weer!!

Dikke kus, Christel
109 keer bekeken0 reacties