Zoeken

De eerste weken.

Van -1° vertrekken in Nederland naar aankomen in malta met 17° graden was een geweldig gevoel, het was een nieuw begin van een nieuw avontuur.

De rit vanuit het vliegveld naar het appartement was een spannend moment, want je kreeg eindelijk te zien waar je de komende 5 maanden ging verblijven.

Het heeft even geduurd maar na 20x aan de verkeerde kant te willen instappen ben ik er eindelijk aan gewend, dat het stuur rechts zit, het verkeer links rijdt en dat je eerst naar rechts moet kijken als je wil oversteken.


Als signmaker student ben je vaak onderweg, wat een groot voordeel is als je in het buitenland stage loopt want zo krijg je veel te zien van zowel Malta als Gozo.

Ik loop stage bij Just limited een bedrijf dat zich specialiseert in carwrappen, yachtwrappen en ontwerpen. Mijn kennismaking met het bedrijf en de werknemers verliep goed, we zijn de eerste dag wat gaan eten en heeft iedereen wat over zichzelf verteld.

De werkzaamheden verschillen net als de werktijden hier per dag, soms werken we in een van de mooie havens van Malta en soms zitten we de hele dag op kantoor te ontwerpen.


Na een aantal weken raak je er toch aan gewend om boodschappen te halen, te koken, af te wassen, de was doen etc.

ookal kook ik meestal alleen spaghetti of rijst met elke dag een andere saus.


Ik heb ervoor gekozen om carnaval toch in Nederland te gaan vieren want dat is iets wat ik niet wou missen. Maar ik ben toch blij dat ik weer terug ben in het mooie zonnige malta.


Ondanks dat ik door mijn stageplek al op veel mooie plekken kom in Malta, bezoek ik in de weekenden toch graag zelf ook nog plaatsen. Zo heb ik afgelopen weekend een bezoekje gebracht aan het mooie blue lagoon en dat was het zeker waard.


Mijn avontuur in Malta is nog lang niet voorbij en het wordt alleen maar warmer en warmer hier, dus ik hoop dat ik nog veel mooie momenten ga beleven hier op Malta.

Blue Lagoon

- Sam van Oosten

181 keer bekeken0 reacties