Zoeken
  • Kasper

De eerste week in Barcelona

De voorbereiding

Het thuis inpakken van de koffers ging zoals altijd weer last minute maar alles kwam toch terecht. Het verbaasde me hoe veel spullen ik allemaal mee had genomen, de koffer stond echt op springen.

Het was ook mijn eerste keer vliegen dus ik was best nerveus over hoe alles zou gaan op het vliegveld maar dat ging allemaal soepel zonder problemen.


De aankomst

Na een redelijk korte vlucht van anderhalf uur kwam ik aan in het mooie Barcelona. Hier de earobus gepakt naar pl de catalunya waar Stan mij kwam ophalen. Toen even kort naar het appartement gegaan om even wat te eten en daarna de zoektocht naar bier gestart samen met Stan en Noa (zeer succesvol was een top avond).
Acclimatiseren in Barcelona

In de dagen hierna hebben we alles gedaan van skaten tot languit in het park liggen want we hadden nog een weekje vakantie. Ik wist dat ik niet naar een kleine stad verhuisd was maar ik had niet verwacht dat Barcelona zo achterlijk groot zou zijn. Zonder fiets metro of elektrische step (gebruiken ze blijkbaar heel veel in spanje) zit je echt opgesloten in een bepaald deel van de stad. Gelukkig is de metro fantastisch geregeld en relatief goedkoop. Maar natuurlijk liep niet alles op rolletjes de eerste week, het appartement had een paar probleempjes die ons deze week bezig hebben gehouden.


Het eerste en grootste probleem was de stroom. Als we ons elektrisch fornuis aanzette en het licht in de keuken ging het al fout. De stoppen sloegen door en het was donker. Dit in combinatie met het feit dat we in de keuken en woonkamer er geen ramen zijn kon je in een keer geen hol meer zien. Het was altijd een zoektocht naar de stoppenkast om weer licht te krijgen en verder te koken. Verder kampen wij met heerlijke wifi problemen. Apart series kijken is geen optie want dat krijgt het internet niet getrokken, laat staan websites maken of gebruik maken van online werkservers. Gelukkig is alles wel op een manier op te lossen. Na wat mailen en bellen met de huisbaas heef een elektriciën onze stroom situatie opgelost maar de wifi problemen zijn er wel nog…


7 Dagen, heel wat biertjes en een gebroken skateboard verder is barcelona een stad waar je je heel snel thuis voelt. Na een week weet je al zo een beetje hoe het werkt in spanje en wat de fijne plekken zijn in deze immens grote stad. Tot nu toe is het echt een geweldige ervaring.

23 keer bekeken0 reacties