Zoeken

De eerste paar weken in Bristol overleefd!

Na mijn eerste blog heb ik nu de eerste weken op stage voltooid. De basisschool hier was een heel nieuw concept voor mij om te leren kennen. Ik assisteer in een klas waar de kinderen 7 tot 9 jaar oud zijn. Echter draait de gehele basisschool anders dan in Nederland. De school is verdeeld in drie fases. Fase een bestaat in principe uit de kleuters, fase 2 bestaat uit de middenbouw en fase 3 bestaat uit de bovenbouw. Het gebouw kom je ook niet zomaar binnen. De mensen die werken in het gebouw krijgen een pasje waarmee ze het gebouw binnenkomen. De "bezoekers" moeten aanbellen en als ze binnen zijn moeten ze zich aanmelden. Hierna krijgen ze een bezoekerspas. Ik heb nu een studentenpas gekregen, helaas is dit nog zonder scan en moet ik iedere dag wel aanbellen om het gebouw binnen te komen. De school heeft als voornaamste prioriteit om de kinderen zo veilig mogelijk te houden. Dit houd dus ook in dat er frequent bijeenkomsten zijn over kindveiligheid. Dit kan te maken hebben met Cyber security, omgeving en de mensen waar ze in contact mee komen.


Ik heb op mijn eerste stagedag een "time table"gekregen (mijn stagedagen zijn maandag t/m vrijdag van 8:30u-15:30u.) Dit is in principe mijn rooster. Er zijn verschillende dagen waarop ik vóór de school begint toezicht moet houden buiten. Ook zijn er momenten waar ik tijdens de kleine pauze toezicht moet houden buiten. Daarnaast sta ik wel iedere dag in de grote pauze buiten, dit betekent dus dat ik eerst een uur buiten sta en daarna zelf een half uur pauze heb. Voor de rest sta ik in principe altijd ingepland om te assisteren in mijn klas. Op de dinsdagmiddag sta ik ingepland assistentie te geven voor de klas die gaat zwemmen. Dit betekent dat ik ervoor zorg dat de kinderen veilig naar de bestemming komen en weer veilig terug op school. Op donderdagmiddag krijg ik een uurtje om mijn eigen onderzoeken te doen en aan eigen opdrachten te werken, als dit uurtje voorbij is ga ik weer terug naar de klas. Als ik in de klas ben help ik de kinderen met het vak waar ze op dat moment bezig mee zijn (wiskunde, Engels, spelling, geschiedenis, aardrijkskunde, etc.). Daarbij doe ik dan ook nog 1op1 lezen met kinderen van mijn klas, dit doen we om zo hen leesniveau te verbeteren. Ondertussen ben ik ook wel al aan de Engelse taal gewend en kan ik me goed verstaan met mijn collega's.


Het verblijf begint steeds bekender aan te voelen, de mensen waarbij ik woon zijn allemaal nog steeds vriendelijk. Ondertussen ben ik al een aantal keer met een studentengroep die op de taalschool zitten op stap geweest. De studenten variëren ook weer allemaal van afkomst. Van Italië tot Kroatië en van Zwitserland tot Spanje en Frankrijk, ze zijn er allemaal! Ook deze mensen hebben mij heel vriendelijk ontvangen en kan ik zeggen dat dit mijn verblijf een heel stuk comfortabeler heeft gemaakt. Al met al kan ik zeggen dat ik het naar mijn zin heb op de stageplaats en buiten de stageplaats, het is alleen jammer dat het in Engeland niet bepaald goedkoop is!


Hier is een foto waar we in één van de vele Engelse kroegen een Pint het drinken waren (ik ben de jongen in het grijze shirt met de lege glazen voor zich).


24 keer bekeken0 reacties