Zoeken

De eerste informatie- en uitwisseling dag


Gisteren was een dag van reizen. Na een bezoek aan het plaatsje Odense kwamen we aan bij Tradium en het schoolhotel waar we verblijven gedurende ons bezoek.De hoofdingang van Tradium


Het hotel van de school


Vandaag hebben we kennisgemaakt met onze Deense collegae. Deze dag stond vooral in het teken van het uitwisselen van informatie over en weer. De volgende onderwerpen stonden op het programma:

- kennismaken

- presentatie Nederlands en Deens onderwijssysteem

- Het IBO onderwijs van het Techniekcollege

- De organisatie van het technisch onderwijs in de praktijk bij Tradium


Opperste concentratie

Vervolgens hebben een uitgebreide rondleiding gehad in de praktijklokalen en een goede indruk gekregen van het projectonderwijs binnen de techniekopleiding van Tradium. Binnen de school wordt veel gebruik gemaakt van innovatie technieken zoals bijvoorbeeld Virtual Reality, 3D printers en een bouwunit waarbij zowel temperatuur- als vochtigheidsmetingen gedaan kunnen worden in een natuurgetrouwe situatie.Uitleg over projectonderwijs bij robotica

Het praktijklokaal verspaningstechniek


Uitleg door een student biochemie

Na een heerlijke lunch met de AVO docenten, waarbij we beter inzicht hebben gekregen van de Deense AVO vakken, hebben we uitgebreid informatie gekregen over het pedagogisch/didactisch model dat binnen Tradium gehanteerd wordt. De toepassingen van het T-learning systeem via Moodle heeft ons uitgebreide mogelijkheden getoond van wat met een goede E-learningtool voor zowel de student als docent mogelijk is.


Deze dag werd afgesloten met een zeer bevlogen gesprek op het gebied van BPV begeleiding en de grenzen die je hier wel of niet moet aanhouden. Hierbij is ook gekeken hoe bedrijfstevredenheid gemeten wordt.


Al met al was dit een zeer leerzame dag, waarbij we veel overeenkomsten hebben geconstateerd, maar waar we zeker ook veel geleerd hebben van elkaar! We kijken uit naar morgen!

77 keer bekeken1 reactie