Zoeken

De cultuur ~ blog 8

De cultuur in Oostenrijk is anders dan in Nederland. Het gaat daar allemaal wat langzamer. Het komt wel, geen stress. Mijn stageplek is Nederlands. Daar was het ook al wat gemutlicher maar je merkte dat het nog steeds ‘Nederland’ was.

Bij de skischool waren er bijna alleen Oostenrijkers en je merkte gewoon zoveel verschil, alsnog. Het komt wel, alles op z’n tijd. Kun je deze week niet? Dat maakt niets uit we vinden wel een oplossing.Het eten is ook anders. Kaisersmarren, wienerschnitzel, tiroler grostl en apfelstrudel mit vanillesoβe. En er is nog veel meer natuurlijk. En al het eten vind ik heerlijk. Wel heb ik geleerd dat je het niet allemaal te vaak of teveel moet eten. Dan wordt het namelijk gewoon eten. Op een gegeven moment had ik ook wel weer zin in gewoon aardappeltjes, vlees en groenten of zoervleisj en wat heb ik toch wel de vlaai gemist. Maar al met al blijf ik het eten uit Oostenrijk toch het lekkerste. De sfeer die er hangt alsof het altijd vakantie is en de muziek met het zonnetje boven op de berg bij de skihut. Het blijft heerlijk ook al ben je er niet voor je vakantie.

7 keer bekeken0 reacties