Zoeken

De cultuur van Gran Canaria

Hallo allemaal!


Ik ben nu aangekomen bij de laatste dagen en na zo'n lange tijd in een ander land leer je natuurlijk ook de cultuur kennen.

Ik ben al vaker op vakantie geweest naar Spanje maar daar is het toch wat anders dan op Gran Canaria. Ondertussen weet ik precies hoe de meeste mensen hier zijn en denk ik dat ik zelf ookal wat Spaanse trekjes heb overgenomen.Waar ik het meeste aan moest wennen is dat alles op zijn gemak wordt gedaan, er is geen haast en als het vandaag niet lukt dan doen we het morgen wel. De zinnen die mij het meest zijn bijgebleven zijn dan ook: mañana mañana (morgen morgen) en: no pasa nada (niks aan de hand) dit is een heel groot verschil met Nederland, waar alles maar snel gedaan moet worden en volgens schema moet zijn. Hier is alles 'tranquilla' (rustig)


Waar ik ook aan moest wennen is de manier van praten van de Canario's. Vaak praten ze heel snel en luid waardoor het voor mij soms overkwam alsof ze boos waren. Ook onder collega's werd er wel eens geschreeuwd naar elkaar en bleek daarna dat ze gewoon een kleine discussie hadden.


Het leukste van de Spaanse/Canarische cultuur vind ik de vriendelijkheid van iedereen en iedereen is vrolijk, spontaan en behulpzaam.

Dit merkte ik al op mijn eerste werkdag, het personeel van het hotel is een grote familie en meteen werd mij duidelijk gemaakt dat ik daar nu een deel van uit maakte.

Ook op straat wilt iedereen altijd een praatje met je maken en wordt je altijd begroet.


Donderdag 30 Mei was ook de belangrijke feestdag: Dias de Canarias (dag van de canarische eilanden)

Dit werd uitgebreid gevierd en al het personeel liep in de traditionele kleding van Gran Canaria rond. In het restaurant werden er papas Arrugadas y mojo geserveerd (Canarische aardappeltjes met saus). En alles was met wit, geel en blauw versierd.


Al met al vind ik de cultuur van Spanje/Canarische eilanden heel mooi en interessant en weet ik zeker dat ik een stukje Canario in mijzelf mee terug naar Nederland neem.


👋🏼👋🏼👋🏼


13 keer bekeken0 reacties