Zoeken

De cultuur

De Nederlanders staan bekend om hun nuchterheid en directheid, de Duitser iets minder. Duitsers hechten veel waarde aan beleefdheid. Iedereen die je niet kent, spreek je in de beleefdheidsform aan. Iedereen verwacht dit ook. Of je nou een vakkenvuller bent in een supermarkt of de directeur bent van Mercedes-Benz.


Daarnaast houden Duitsers van goed eten. Je hoeft niet aan te komen zetten met een vegetarische schotel. Ze eten warm op werk. Het bedrijf zorgt dat er iets te eten is. Zelf boterhammen nemen naar werk hoeft dus niet. Sterker nog, toen ik vertelde dat wij in Nederland dat doen, keken ze mij aan alsof ik had gezegd dat ik de zoon van Beyoncé was.


Voetbal zit in Duitsland nog meer in de nationale cultuur als in Nederland. Duizenden bezoekers wonen elk weekend grote wedstrijden bij van de clubs. Ik heb het over stadions waar de Arena klein bij lijkt. Ook voetbal is in Duitsland een stuk beleefder als in Nederland. Het is niet gek dat in de cafés, voordat de wedstrijd begint, supporters van beide clubs een biertje met elkaar drinken.


Bier is in Duitsland ook een cultuur dingetje. Hier in Nederland drinkt men graag een pilsje, maar ook vaak een lekker speciaalbiertje. In Duitsland drinkt men nauwelijks speciaalbier. Elke stad of regio heeft wel zijn eigen bier. Zo kent iedereen het witbier uit Beieren genaamd 'weizen'. Maar dit gaat veel verder. In Düsseldorf schenkt met in de cafés alt. Dat is een bitter amber bier. In deze cafés krijg je ook niets anders en iedereen drinkt het. Een speciaalbiertje vind je niet op de kaart. Ga je met de auto een half uurtje naar de volgende grote stad in het Ruhrgebied genaamd Keulen, vind je iets heel anders: kölsch. Dat is een mooi zacht pilsje. Durf in Düsseldorf niet naar kölsch te vragen, want dat wordt je de tent uitgeschopt. Andersom in Keulen ook.


Kortom: de cultuur is erg beleefd en vriendelijke en ze houden van goed eten met een lekker biertje erbij.


9 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00