Zoeken

De cultuur

De cultuur is een van de grootste redenen dat ik naar Barcelona ben gegaan.

Wat ik top van aan Barcelona is dat niemand je beoordeeld op hoe je uitziet of wat je doet, maar je gewoon geaccepteerd word om hoe je bent naar mijn idee.


DE SKATEBOARD CULTUUR

Een van de beste dingen in Barcelona vind ik natuurlijk de skateboardcultuur.

Barcelona is overspoeld door skateboarders en je komt er elke wel 20 tegen ofzo in het centrum.

Als je naar Macba gaat zie je wel 70 skaters op het plein en dat is gewoon geweldig om te zien. Ook bijna alle mensen die ik hier heb leren kennen zijn skateboarders.


DE WERK CULTUUR

Vanuit de stages die ik in Nederland heb gelopen ben ik gewend dat alles vrij strict en gepland in z’n werk gaat. Achter elke opdracht zit een bepaalde deadline, max een halfuur pauze en natuurlijk altijd stipt om 09:00 aanwezig zijn.

Hier bij Talking gaat het er heel anders aan toe.

Alles gaat hier een stuk relaxter en rustiger.

De werknemers komen rustig binnen lopen tussen 09:00 en 10:00 en nemen hun tijd om uitgebreid warm te lunchen, soms wel 2 uur lang.

Ook zijn ze meer gefocust op de kwaliteit van een product i.p.v iets zo snel mogelijk kunnen opleveren aan de klant, dus over het algemeen heb je langer de tijd voor de opdrachten waar jij aan werkt.

En op dagen dat je een filmshoot hebt of meer werk te doen hebt ga je gewoon tot 20:00 of 21:00 door.

In het begin was dit voor mij heel erg wennen, omdat ik natuurlijk de Nederlandse gewoontes gewend ben. De eerste week vroegen ze ook aan ons “Moeten jullie niet een keer gaan pauzeren, in het park gaan liggen ofzo?”.

Uiteindelijk vind ik deze manier van werken aan de ene kant heel fijn, maar aan de andere kant zou ik graag toch wat meer structuur willen.

6 keer bekeken0 reacties