Zoeken

De Cultuur

Toen ik in Duitsland begon met werken vielen mij al direct een aantal dingen op die heel anders gebeuren dan in Nederland. Hier was het in het begin even aan wennen, maar al snel neem je deze gewoontes over.


Zo zijn de Duitsers zijn helemaal weg van worsten en schnitzel. Overal in de stad verkopen ze dit daarom ook. De tijd maakt bij de Duitsers op dat gebied niet uit, het is nooit te laat om te gaan eten. Daarnaast is het gebruikelijk om in de middag warm te eten. Daarnaast eten ze dan in de avond of nog een keer extra warm of broodjes. Dit is even wennen aangezien in Nederland het normaal is om middags boterhammen te eten en in de avond warm. Het heeft zo zijn voordelen. In de middag heb je meer energie van het eten en daarnaast is het eten verteerd aan het einde van de dag.


Daarnaast zijn letten de Duitsers heel erg op de tijd. Het is namelijk belangrijk dat men op tijd op het werk is, en op tijd naar huis gaat. Dit laatste speelde heel erg binnen Tropical Islands. Ze wilde namelijk niet dat het personeel overuren maakte, aangezien dit eventueel gezondheidsklachten kunnen opleveren. En dat willen ze graag vermeiden.


Daarnaast moet voor de Duitsers allemaal zo groot mogelijk. Grote stukken vlees en halve liters bier is voor hun geheel normaal. Hoe groter hoe beter is hun motto.


Daarnaast wanneer ik vertelde dat ik uit Nederland kwam, het eerste waar ze aan dachten was drugs. In Duitsland is het namelijk illegaal om drugs bij je te hebben en te gebruiken. In Nederland is dit helemaal normaal dat men dit koopt en gebruikt. Vaak vertelde ze mij dat ze dan naar Amsterdam gingen om daar drugs te gebruiken. Ze waren daarom jaloers op ons als Nederlanders dat wij dat zo konden gebruiken.

6 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00