Zoeken

Dag 3 - van Dali tot de Teufelsberg

Fris en fruitig beginnen we deze dag. Om 9.00 vertrekt de bus richting Bikini Berlin en de Kaiser-Wilhelm-gedachtnis-Kirche.

Dit is een compleet andere kerk dan de Berliner Dom van gisteren. Ondanks de schuld van 59 miljard heeft Berlijn het culturele erfgoed prima onderhouden.


Na het bezoek rijden wij naar Charlottenburg waar wij 4 uur de tijd hebben om de werken van onder andere Dali en Picasso gaan bezichtigen.
Om twee uur gaan wij met de bus richting Teufelsberg. Dit is voor veel leerlingen het hoogtepunt van de reis. De bus vervoert ons via een smal besneeuwd weggetje richting deze locatie. Overal om ons heen zien we graffiti. We klimmen de toren in en laten ons overvallen door verschillende stijlen van street art. Helaas is het te mistig om een mooi overzicht te krijgen van Berlijn.


Daarna gaan we weer de bus in voor het avondeten. Ondertussen vertelt de gids over de luchtbrug en waar we wat allemaal kunnen zien en doen. We hebben heerlijk gegeten in een van de vele restaurants die Berlijn te bieden heeft. al laatste zijn we terug naar het hostel gereden en na een klein afzakkertje weer gaan slapen.


Tot morgen.

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De fanfare (van honger en dorst) trekt verder!

Dag twee brak vroeg aan. Op de kamer van Biesmans, Saes, Scheepens en ondergetekende ging de wekker net iets voor zevenen. Saes zijn energie en enthousiasme beperken zich niet alleen tot Rijksweg 70 i