Zoeken

DAG 3 & 4 OP BEDRIJVENBEZOEK

21 november 2019


Om 08:00 hadden we afgesproken om te verzamelen om een ontbijtje te gaan nuttigen in de stad. Na een koffie en croissantje zijn we vertrokken naar Neotection, het eerste bedrijf van vandaag. Bij Neotection hebben we al meerdere malen studenten geplaatst ook deze stageperiode zijn er weer studenten geweest, Roxanne en Corina. Vandaag was Corina ook aanwezig waardoor we naast het bezoek aan het bedrijf ook een beoordeling hebben kunnen invullen.


Neotection realiseert voornamelijk verbouwingen en inrichtingen voor grote restaurants, cafés en clubs. Het bedrijf maakt de tekeningen en doet de uitvoering van het project. Het bedrijf bestaat uit 3 medewerkers en huurt op het moment 40 personeelsleden in om mee te werken aan de uitvoering van de projecten. Neotection staat altijd open voor studenten van ons en is ook zeer tevreden over onze studenten. Niet alleen de bouwkundige kennis is goed maar ook de motivatie en inzet van de studenten. Het bedrijf kan zowel een stage aanbieden voor 10 als ook voor 20 weken. De feedback van de studenten over het bedrijf is wisselend en sterk afhankelijk van de projecten die Neotection op dat moment heeft. Studenten krijgen veel vrijheid om zelf het werk in te plannen. Hierdoor leren ze veel op persoonlijk vlak. Op bouwkundig gebied geven de studenten aan dat ze niet veel bij leren.
Na het bezoek aan Neotection werden we door David, docent van de Blasco Ibáñez college Valencia, opgewacht bij IDOM. Al bij binnenkomst waren we onder de indruk van het bedrijf. Het bedrijf straalt professionaliteit en kwaliteit uit. In diverse ruimtes werd vergaderd en getekend aan opdrachten. We werden ontvangen door Silvia Rodrigo, civieltechnisch tekenaar. Al snel werd duidelijk dat door ons gebrekkig Spaans en haar gebrekkig Engels het handiger was om een Engelssprekende collega erbij te halen. Alexandra Harris, Civiel engineer, kon ons goed te woord staan en heeft ons uitgelegd wat IDOM voor een bedrijf is en welke werkzaamheden zij verrichten.


IDOM is een snel groeiend bedrijf met meer dan 4000 medewerkers over de hele wereld. De vestiging in Valencia heeft diverse afdelingen; bouwkunde, civiele techniek, energie, industrie en planontwikkeling. Studenten kunnen op alle afdelingen meekijken en meedraaien en mogen een voorkeur uitspreken waar ze graag stage willen lopen. Omdat IDOM veel werkzaamheden heeft die geheim zijn, mochten we geen foto’s maken en hebben we niet gesproken over projecten of projectinhoud. Gedurende de rondleiding werd ons wel duidelijk wat IDOM allemaal voor een werkzaamheden verricht.


Het kantoor van IDOM ligt midden in het centrum van Valencia, goed bereikbaar d.m.v. diverse transportmiddelen. IDOM staat open voor studenten, de duur van de stage is niet bepalend, de voorkeur gaat wel uit naar 20 weken zodat studenten een eigen project van begin tot einde kunnen meedraaien. Daarnaast gaven ze aan de voorkeur te hebben voor twee studenten tegelijk zodat de studenten niet ‘alleen’ zijn.DAG 4 TERUGREIS


22 november 2019


Om 07:00 ging de wekker, tijd om weer naar huis te gaan, helaas. Met de metro zijn we vanuit het centrum terug gereisd naar de luchthaven al waar om 10:00 de vlieger opsteeg naar Eindhoven.


Terug in Nederland terug in het zonnetje kunnen we terug kijken op een geslaagde studiereis waar we nieuwe kennis hebben opgedaan rondom stage bedrijven en de banden met onze partner school hebben versterkt.11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar