Zoeken

DAG 2 OP BEDRIJVENBEZOEK

20 november 2019Woensdagochtend werden we door Sylvia Pastor, docente van de Blasco Ibáñez college Valencia ontvangen bij het eerste bedrijf. Het bedrijf dat we bezochten heeft 2 divisies, prEMEA en Dos Mil Tres.

Na de introductie door Sylvia hebben we gesproken met Paula, een projectleidster van prEMEA. PrEMEA is een bouwkundig bureau waar zowel architecten werken als bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd. Bij de bouwkundige werkzaamheden moet gedacht worden aan bouwkundige inspecties op de bouwplaats. Bij het bedrijf zijn 30 tot 35 medewerkers werkzaam, 26 medewerkers in Valencia de overige werknemers werken verdeeld over Spanje. Het kantoor in Valencia is de hoofdlocatie van prEMEA. Naast bouwkundige werkzaamheden worden er ook cursussen aan derden verzorgt in bouwkundige programma’s zoals Revit of BIM. Het kantoor is gevestigd in het centrum van de stad en is hierdoor gemakkelijk bereikbaar voor studenten. Binnen het bedrijf zijn meerdere medewerkers die de Engels taal beheersen. PrEMEA staat zeer open voor het plaatsen van studenten van het VISTA college voor 10 en/of 20 weken.


Na het bezoek aan prEMEA hebben we afscheid genomen van Sylvia. Zij moest helaas terug naar de school om les te geven. Met de taxi zijn we naar Alboraya ‘afgereisd’ waar het tweede bedrijf Estudio 80 ligt in. Alboraya is het naast gelegen dorp en is goed bereikbaar per fiets, metro of taxi. Wanneer studenten in de universiteit wijk verblijven kunnen ze met de fiets naar het bedrijf reizen, 10 min reistijd.


Estudio 80 is een familie bedrijf en werkzaam in diverse werkgebieden. Ze tekenen industriële keukens, tijdelijke modulaire keukens, laboratoria, verzorgen inmetingen en maken tekeningen voor renovaties. Estudio 80 heeft meerdere vestigingen in Europa, de hoofdvestiging ligt in Alboraya waar 12 van de 40 werknemers werkzaam zijn. Binnen het bedrijf wordt voornamelijk met AutoCad gewerkt en in mindere mate Revit. Onlangs hebben ze een 3D scanner gekocht om inmetingen te kunnen verzorgen. Ze zijn nog op zoek naar een medewerker die de gegevens kan omzetten van Pointclouds in een model.


Estudio 80 staat open voor studenten voor een stageperiode van 20 weken. Daarnaast moet de student bereid zijn om te reizen binnen Spanje naar de diverse projecten. De kosten van de reizen, het verblijf en extra kosten worden vergoed door het bedrijf. Communicatie in het Engels is moeizaam, beheersing van de Spaanse taal is een pre.12 keer bekeken0 reacties