Zoeken

cultuur verschillen

Hallo allemaal, Daar ben ik dan weer na een tijdje weg geweest.


Nu ik hier al een tijdje ben zijn mij een aantal dingen opgevallen. Wat wij in Nederland anders doen of hebben. Graag vertel ik jullie hier meer over.Het eerste wat me hier is opgevallen is de vriendelijkheid van de mensen. Maakt niet uit waar je komt iedereen zegt hallo en doei. In Nederland is het al een beetje raar als je hoi tegen een vreemde op staat zegt. Ook zijn ze er een heel stuk minder gestrest.


Het tweede wat me meteen is opgevallen. Hier kan je niet overal pinnen! Bij ons kan je bij 9 van de 10 winkels pinnen. Hier eerder bij 9 van de 10 niet. Bij de bakker kon ik bijvoorbeeld ook niet pinnen en dan zou je denken hier komen veel toeristen dat is toch veel makkelijker niet dus. Maar ja daar wen je wel aan.


Het derde hier heb je niet in elk dorp een supermarkt. Je hebt wel van die kleine boeren winkeltjes waar je het nodige kan kopen. Denk aan beleg, koffie, thee en nog meer van dat soort dingen. Wil je naar een supermarkt moet je toch echt een dorp verder. En dan heb ik het over 2.1 km verder maar dat is makkelijk te voet te doen. Behalve als het weer extreem is dan raad ik je toch echt de bus aan haha.
Ook kom je hier veel mensen nog met paard en wagen tegen. Dat zie je in Nederland nog maar heel zelden of bij speciale gelegenheden. Maar hier is het heel normaal en kijkt er ook niemand raar van op.Maar hier is in de meeste gevallen op zondag echt rustdag waarbij de winkels enzo. Gesloten zijn. Wat bij ons meestal niet het geval is. Ook hebben ze om 12 uur middagsrust dan zijn de kleine winkeltjes een of twee uurtje dicht en dan gaan ze weer open.


Maar ook natuurlijk qua eten is het hier anders. Als je eet moet er zeker genoeg vlees bij en zeker niet te vergeten de saus. Op bijna elke bord wat hier word geserveerd is saus. En dan niet een beetje maar dan zwemt bijna alles in de saus.


Maar echte traditionele gerechten zijn:

· Spaetzle of käse spaetzle (dit zijn een soort noedels)

· Ook zijn het worsteters verschillende en voor al ‘op het vuistje’

· Gebakken leberkäse dit heb je ook verschillend fijn, grof of met groenten en spekjes


Bij het eten hoort dan natuurlijk een lekker glas almdudler.

En na het eten een goeie snaps voor de spijsvertering haha.Ook nog een leuk weetje tussendoor.

Als je tijdens de kersttijd bij iemand op bezoek gaat en een complimentje over de kerstboom geeft krijg je van die persoon een snaps!


#Oostenrijk #gewoontes #anders #Nederland #veelsneeuw


groetjes en tot snel

Shania

31 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00