Zoeken

Cultuur op Gran Canaria

Traditioneel, maar toch net iets anders.


Gran Canaria heeft voldoende gebruiken en tradities, maar de maatschappij staat ook open voor invloeden voorbij de zee. Men voelt de invloed van duizende reizenden die zich gevestigd hebben op dit prachtig eiland die steeds een stukje van hun eigen cultuur hebben meegenomen.


Een van de vele tradities zijn goede fiestas! Zij het religieus of cultureel, de canarios weten hoe ze moeten feesten. Voorbeelden hiervan zijn de Romerias en de Carnival.


Carnival

De Carnival vindt meestal plaats in februari, en er is wel bijna elk weekend feest in een andere stadt/plaats. Deze fiestas zijn meestal straatfeesten, duizende mensen die zich verkleden en hun weg dansen door de straten tot de vroege ochtend.


Romerias

Er vinden meerdere Romerias per jaar plaats door het hele eiland door.

Romerias zijn religieuze bedevaarten die ter ere van een heilige gehouden worden, deze verschillen per gemeente/streek.

Gedurende deze Romerias loopt de lokale bevolking in traditionele kledingdracht gepaard met gezang en gebeden door de straten.

Tijdens mijn verblijf werd er ook een paas bedevaart gehouden in het dorp waar ik verblijf. (Zie Foto

Paas-Bedevaart/Romeria in Pueblo de Mogan

9 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00