Zoeken

Cultuur op Gran Canaria

Traditioneel, maar toch net iets anders.


Gran Canaria heeft voldoende gebruiken en tradities, maar de maatschappij staat ook open voor invloeden voorbij de zee. Men voelt de invloed van duizende reizenden die zich gevestigd hebben op dit prachtig eiland die steeds een stukje van hun eigen cultuur hebben meegenomen.


Een van de vele tradities zijn goede fiestas! Zij het religieus of cultureel, de canarios weten hoe ze moeten feesten. Voorbeelden hiervan zijn de Romerias en de Carnival.


Carnival

De Carnival vindt meestal plaats in februari, en er is wel bijna elk weekend feest in een andere stadt/plaats. Deze fiestas zijn meestal straatfeesten, duizende mensen die zich verkleden en hun weg dansen door de straten tot de vroege ochtend.


Romerias

Er vinden meerdere Romerias per jaar plaats door het hele eiland door.

Romerias zijn religieuze bedevaarten die ter ere van een heilige gehouden worden, deze verschillen per gemeente/streek.

Gedurende deze Romerias loopt de lokale bevolking in traditionele kledingdracht gepaard met gezang en gebeden door de straten.

Tijdens mijn verblijf werd er ook een paas bedevaart gehouden in het dorp waar ik verblijf. (Zie Foto

Paas-Bedevaart/Romeria in Pueblo de Mogan

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar