Zoeken

Cultuur


Naast werken bij Villa Messina hebben wij ook de tijd om het mooie eiland Malta te verkennen, dit zijn wij ook volop aan het doen. Wij hebben al verschillende boottochten gemaakt naar onder andere: de blue lagoon, Gozo en een tour rondom het hele eiland! Wat is het allemaal prachtig en het water kraakhelder! Het vissersdorpje Marsaxlokk is een klein gelegen dorpje vlak aan de haven, dit dorpje is te herkennen aan de kleurrijke vissersbootjes. Vanuit dit havenstadje is een boottocht naar St. Peter’s Pool aan te raden. Dit is een mooi rotsstrand waar veel mensen van de rotsen duiken om in het mooie heldere water te zwemmen. Onze stageplek ligt in Rabat (de stad buiten de muren) en naast Rabat ligt Mdina (de stad binnen de muren). Rabat is een heel rustig gelegen dorpje, waar geloof een grote rol speelt. Vele kerken zijn er te bezichtigen. In de ochtend moeten wij een flink stuk lopen door Rabat om bij onze stage plek te komen. Je moet dan ook niet opkijken dat er veel nonnen over straat lopen en dat er mensen al naar de kerk gaan voor een ochtend gebed. Mdina is ook een kleine stad waar alles zich binnen de muren afspeelt. Er zijn vele restaurantjes waar je heerlijke cake krijgt of kunt lunchen met adembenemend uitzicht over Malta. Beide zijn wij ook samen met onze families naar Valletta geweest, de hoofdstad van Malta. Valletta is een hele historische stad met ook weer adembenemend uitzicht over Malta. Vanuit Valletta zijn er ook verschillende mooie boottochten te regelen, zeker een aanrader. Wij regelen deze uitstapjes allemaal met een taxi of met de bus. Als je met de bus ergens heen gaat moet je wel weten dat alles volgens het Maltese temperament gaat.... 5 versnellingen terug!!! Als het vandaag niet komt dan komt het volgende week wel....

Verder heeft Malta aparte delicatesse, zoals: gefrituurde/gebakken konijn en gemalen Maltese worst (beide zijn we niet hierover te spreken). Het land Malta vinden wij prachtig, alleen kunnen wij beide niet goed plaatsen hoe de mensen hier nou echt zijn. Het is een mengelmoes van verschillende nationaliteiten, dit heeft natuurlijk te maken met de geschiedenis van het land. Er wonen veel Mensen uit India, Italië en de Filipijnen. Al die nationaliteiten samen zorgen ervoor dat dit land heel veel verschillende invloeden heeft. Verder ligt het dicht bij Sicilië dit merk je hier ook aan de keuken, veel Italiaanse gerechten. De infrastructuur in Malta is ook heel anders dan dat wij gewend zijn in Nederland. De elektriciteit kabels hangen boven de huizen, de huizen zelf zijn meestal al jaren niet meer gerenoveerd (soms lijkt het op een sloppenwijk), de wegen zijn slecht aangelegd waardoor er veel gaten in de wegen zitten.. dagelijks worden we door elkaar geschud in de bus op weg naar het werk. Door de Engelse invloeden van vroeger rijden ze links van de weg, dit is heel erg verwarrend. Het is dan ook niet aan te raden hier een auto te huren ( over het algemeen zijn Maltese mensen heel sloom , behalve in het verkeer...).

De supermarkten in Bugibba (de plaats waar wij wonen) zijn heel erg prijzig, dit komt omdat het aan het strand ligt. Toen familie op bezoek kwam en hun een auto hadden gehuurd zijn we dan ook flinke inkopen bij de Lidl 4 km verderop gaan doen (dit is met de bus onmogelijk). We waren helaas niet de enige die dachten op vrijdag ochtend naar de supermarkt te gaan... ( zie foto). Verder hebben wij nog andere dingen beleefd, zoals een ritje in de sleepwagen. Toen familie ons stond op te wachten met een huurauto voor Villa Messina begaf de versnellingspook het. Toen zat er niks anders op dan de sleepdienst te bellen, deze waren gelukkig binnen een half uur gearriveerd. Zo werden wij in stijl vanuit het werk opgehaald door de sleepdienst..

Wij hebben nog twee weken te gaan en zijn benieuwd wat ons nog te wachten staat. Wij hebben er zin in!!!
51 keer bekeken0 reacties