Zoeken

'Cochem' aan de Moezel

Bijgewerkt: 7 aug 2019


Cochem aan de Moezel is een prachtig plaatsje, aan de rand in het oosten van de Eifel, aan de schilderachtige Moezel. Wanneer je naar de Eifel gaat is Cochem een bezoek of verblijf meer dan de moeite waard.

Cochem is een zeer bekende en geliefde plaats onder de toeristen. De prachtige ligging aan de Moezel, de wijngaarden, de natuur in de regio en de vele bezienswaardigheden maken het een plaats die je moet hebben gezien.

De afstand vanuit Nederland en België  maakt natuurlijk ook dat deze mooie plaats aan de Moezel, evenals de rest van de Eifel, de ideale plek is voor een vakantie, weekendje weg of dagje uit.

Op relatief korte afstand van huis zit je in een andere wereld en ben je er helemaal uit en kun je genieten van al het moois dat de Eifel te bieden heeft.
De Sesselbahn, stoeltjeslift.

De Sesselbahn of de stoeltjeslift is een unieke ervaring om Cochem, de Moezel en de omgeving te bekijken vanuit een prachtige plek.

De Sesselbahn brengt je naar het Pinner Kreuz, 155 meter boven de stad. Bovenop de rots heb je een prachtig uitzicht op Cochem en over de Moezel.

Bij slecht weer kun je in plaats van de stoeltjeslift ook gebruik maken van een cabine die naar boven gaat. Het is ongeveer 5 minuten omhoog en als je terug komt weer 5 minuten omlaag. Een entreekaartje kost 6,90 euro.
De Moezelwijnen.

Cochem en de Moezel staan natuurlijk ook synoniem voor de wijn, de Moezelwijnen. De prachtige wijngaarden op de hellingen van de heuvels aan de oevers van de Moezel zijn natuurlijk het gezicht van de regio.

Wanneer je hier bent wil je natuurlijk de lokale wijnen proeven. Dit kan natuurlijk op vele plaatsen, bij proeflokalen en andere gelegenheden.

In de zomer zijn er vooral vele terrassen waar je gezellig kan zitten en wijn kan proeven. In juni wordt meestal het Moezelwijnfestival gehouden.


Dit was wat informatie over Cochem en ik denk tot jullie wel zien hoe mooi het hier is.

Ik spreek jullie snel weer.
Groetjes Michaily Pappas

Arcus college


9 keer bekeken0 reacties