Zoeken

Cheerio, till we meet again

De laatste dag van de cursus is aangebroken. Na het ontbijt, gaan we richting de universiteit. Maar dit keer niet zonder een kopje koffie van het bedrijf Pret. We reflecteren kort klassikaal over de opdracht: Smuckers Jam. Wanneer je denkt dat er geen andere manier is om het te verwoorden, verrast Phil ons met een aantal woorden waarop je kan denken hoe het kan dat jij dit gemist kan hebben. Zo simpel maar doordacht. We denken soms veel te moeilijk waardoor het maken van headliners of het schrijven van een stuk tekst al snel een kunst wordt. Phil geeft ons tijdens de cursus een aantal pointers gegeven:

  • Print off what you write

  • Read it out loud

  • Get someone else to read it

  • Sleep on it


Phil split de groep in twee en geeft ons de opdracht om op verschillende media een boodschap over te brengen. Doel van de opdracht is dat we door middel van verschillende media het idee creëren dat de University of Oxford toegankelijk is voor iedereen. Als groep waren we verantwoordelijk om een "tagline" te verzinnen samen met de een van de volgende:

  • een brief naar decanen

  • een script van een video van 2 minuten

  • een script van een radioadvertentie van 30 seconden

  • een animatie advertentie dat op de Daily Mirror website geplaatst kan worden

  • een blog van een student

Het maken van een animatie en videoscript leek mij wel leuk om te verzinnen dus ik ben daarmee aan de slag gegaan. Best lastig! Phil was onder de indruk over wat wij gedaan hadden in een korte tijd. Zo zie je maar weer dat het best goed kan zijn dat je een korte tijd krijgt om een opdracht te maken. Als je meer tijd had gekregen dan had je waarschijnlijk niet of weinig ideeën op kunnen leveren. Meestal zijn jouw eerste ideeën het best.


Het is iets voor half 5 en de cursus is dan ook officieel tot een eind gekomen. Het was een waar genoegen om deel te nemen aan deze cursus. Ik heb enorm veel geleerd en hoop dit snel over te brengen aan anderen. Michael en ik zijn nog even naar het centrum van Londen gegaan waar we gaan dineren. Michael is nog nooit naar Nando's geweest en dat vond ik niet kunnen. Nando's is a must! Bakerstreet heeft een Nando's en deze was gelukkig voor mij ook nog halal! Daarna even na genieten terug in het hotel. We zijn klaar om naar huis te komen. Wagen jullie het om een cursus in het buitenland te volgen??

Hieronder volgt een filmpje met in het kort mijn verhaal. I hope you will like it!34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De fanfare (van honger en dorst) trekt verder!

Dag twee brak vroeg aan. Op de kamer van Biesmans, Saes, Scheepens en ondergetekende ging de wekker net iets voor zevenen. Saes zijn energie en enthousiasme beperken zich niet alleen tot Rijksweg 70 i