Zoeken

Blog Tenerife deel 8: De cultuur

In dit deel van mijn blog ga ik mee vertellen over de cultuurverschillen die mij zijn opgevallen in mijn 4 maanden op Tenerife. Om maar meteen met de deur in huis te vallen je merkt dat de cultuur op het eiland heel anders is dan dat deze in Nederland is. Mensen op Tenerife zijn veel meer gericht op hun familie en veel socialer aangelegd dan dat wij in Nederland dat gewend zijn. Dit was dan in het begon ook even wennen omdat iedereen je op ieder willekeurig moment van de dag aanspreekt om even een babbeltje te maken. Dit kun je in Nederland ook wel doen maar daar begin je steeds meer en meer te zien dat mensen op zichzelf willen zijn en minder sociale contacten leggen omdat ze steeds maar met hun telefoon bezig zijn. Dit is hier wel een van de grootste verschillen mensen zijn niet constant met hun telefoon bezig maar zijn veel meer bezig met de dingen om hun heen.


Zelf merk ik wel dat dit mij ook goed geholpen heeft en een stuk opener heeft gemaakt naar de mensen om mij heen. Voornamelijk omdat je je ook open moet stellen naar andere wil je hier ook een relatie opbouwen met mensen. En dan heb ik het niet alleen over de lokale bewoners ook de geïmmigreerde bewoners hebben deze openheid in mate overgenomen.


Wat voor mij wel apart was is hoe weinig Engels er gesproken wordt door de lokale bewoners van het eiland. Zelfs de jongeren die normaliter Engels op school zouden moet krijgen spreken nauwelijks tot geen Engels. Dit maakte het dan soms wel lastig om een gesprek gaande te houden. Hierdoor val je dan toch sneller terug om de bekende mensen voornamelijk bestaande uit je collega’s waar je gewoon Nederlands of Engels mee kan praten.


In het volgende deel van mijn blog ga ik het hebben over mijn terugkeer naar Nederland.
7 keer bekeken

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00