Zoeken

Blog Tenerife deel 7: Mijn ervaringen

In dit deel van mijn blog ga ik vertellen over mijn ervaringen in deze 4 maanden tijd die ik op het eiland Tenerife heb doorgebracht. Om te beginnen heb ik heel erg naar mijn zin gehad in de afgelopen maanden en heb ik dingen gedaan die ik anders nooit van mijn leven had geprobeerd. Ik ben dus heel wat ervaringen rijker. Denk hierbij aan het snorkelen en duiken met klanten, het behalen van mijn duikbrevet en voor 4 maanden zo’n 3150 km van huis af wonen. Ook heb ik zoveel geweldige mensen leren kennen in deze tijd waarvan ik zeker weet dat ik met sommige zelfs nog contact zal blijven houden als ik weer thuis in Nederland ben. En dit zijn niet alleen maar collega’s ook toeristen of lokale bewoners van het dorp waarin ik verbleef.


Maar buiten dit alles was mijn grootste uitdaging toch het op mezelf wonen voor 4 maanden aangezien ik dit nog nooit eerder gedaan had. En dit is me dan ook uitstekend bevallen. In het begin was dit natuurlijk wel even wennen aangezien je normaal toch je ouders of andere familieleden om je heen hebt als je thuis bent. Maar het op jezelf wonen geeft je wel een veel vrijer gevoel omdat je kunt doen en laten wat je wilt wanneer je het wilt. En ondanks dat je het zelf in eerste instantie niet zo een twee drie door hebt merk je na verloop van tijd toch wel dat je volwassener bent geworden en ook echt voor jezelf kan zorgen mocht dit nodig zijn zonder dat je iedere keer op iemand anders hoeft terug te vallen.


Dan wil ik ook nog wat vertellen over mijn ervaringen tijdens het duiken, want dit is iets wat ik nooit van me leven had geprobeerd was het niet voor deze stage geweest. Ik kan naar Tenerife met alleen een A-diploma en na een week was ik al aan het werk als gids van snorkeltours en nu 4 maanden later heb ik 2 duikcertificaten behaald, 40 duiken gemaakt, ben tot een diepte van 30 meter geweest, heb een nachtduik en een wrakduik gemaakt, En dan ook nog eens alle prachtige dingen die ik onderwater heb gezien waaronder een Engelhaai en talloze roggen. Dit zijn ervaringen die niemand me meer af gaat nemen voor de rest van mijn leven.


En tot slot het eiland Tenerife en de mensen hier hebben me ook een hele andere kijk op het leven gegeven. Er is namelijk meer dan alleen maar school, werk en geld het leven draait ook om plezier hebben en te genieten van het leven dat wordt in Nederland nogal vaak vergeten naar mijn mening.


8 keer bekeken0 reacties