Zoeken

Blog Tenerife deel 6: Mijn verblijf

Mijn verblijf op Tenerife is eigenlijk heel makkelijk in een woord te omschrijven: Geweldig! De mensen hier zijn zo relaxed dat je er zonder ook maar enigszins bij hoeft na te denken erin meegaat. Ook had ik vanaf minuut een het gevoel dat ik hier welkom was bij alles en iedereen die ik ontmoette of dat nu het warme onthaal van Cindy was toen ze ons kwam ophalen nadat we geland waren of dat het de eerste avond was waarop we ergens in het centrum van het dorp zijn gaan uiteten. Zelfs toen we in een van de eerste avonden de vrienden van Cindy ontmoette werden we ontvangen alsof we al jaren vrienden waren wat natuurlijk ook weer aangeeft hoe open en sociaal de mensen hier zijn. Mijn verblijf is naar mijn mening ook een stuk gemakkelijker door het grote aantal Nederlanders die in Abades blijken te wonen. Zo is het dus al een stuk gemakkelijker om tussen de buien door even een gezellig praatje te maken in het dorp. Maar ook de Spaanstalige bewoners zullen even goed hallo zeggen als ze je in het dorp tegenkomen. Waar je naar mijn mening thuis in Nederland veel meer als individu langs elkaar af leeft is daar op Tenerife helemaal geen sprake van en zijn de mensen veel socialer ingesteld dan dat de mensen dat in Nederland zijn. Dit heeft denk ik persoonlijk ook wel te maken met het gebrek aan Wi-Fi in het dorp. Dit was natuurlijk wel even wennen als je thuis weet dat je bijna overal wel Wi-Fi hebt en het dan opeens moet doen met een verbinding die het voor de helft van de tijd niet of nauwelijks blijkt te werken. Dit is soms even behelpen geweest maar het geeft jezelf ook wel een reden om meer met de mensen in het dorp te praten dan dat je normaal zou doen omdat je alleen maar bezig bent met je telefoon zoals je dit thuis zou doen.


Het appartement waarin wij deze 4 maanden zullen doorbrengen is gevestigd in een huis van 3 verdiepingen bestaand uit een begaande grond, een eerste verdieping en een kelder. Wij wonen in de kelder die is omgebouwd tot een appartement geschikt voor 2 personen. Het appartement is voorzien van een nieuwe keuken waarin we de beschikking hebben over een elektrisch fornuis en een magnetron. Ook hebben we een wasmachine zodat we niemand lastig hoeven te vallen en ongestoord onze eigen was thuis kunnen doen wanneer wij dit zelf willen. We hebben zelfs de mogelijkheid om voor ons appartement buiten te zitten helaas kunnen we hier wel nauwelijks van de zon genieten door de overkapping die over dit stuk heen is gebouwd.
Dan tot slot wil ik het nog even over het weer hebben op het eiland. In de ochtend kan het soms nogal wat fris zijn vooral in februari doordat het in de ochtend vaak wat bewolkt is en de wind soms wat hevig kan zijn voelt het zich frisser aan dan dat het daadwerkelijk is. Maar dat is niks dat een vest of trui niet kan oplossen. Zo richting de middag klaart het eigenlijk altijd wel op en breekt de zon door en is het zelfs in februari al makkelijk een graad of 20 wat natuurlijk een verademing is als je het vergelijk met de tempratuur in Nederland. En dan in de avond is een vest of een trui net zoals in de ochtend meer dan genoeg om je warm te houden als je lekker buiten op een terrasje zit een drankje te drinken en te praten met de mensen om je heen. Al met al wat wil je nog meer doen dan 4 maanden lang genieten hier op Tenerife!14 keer bekeken0 reacties