Zoeken

Blog Tenerife deel 5: De werkzaamheden

Als ik terugblik op de eerste 8 weken hier op Tenerife kan ik met een goed gevoel zeggen dat ik blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt om hier stage te komen lopen. Alleen de voor mij gloednieuwe ervaring van het snorkelen en duiken is het al waard geweest om hierheen te komen. En dan al vooral niet te vergeten alle nieuwe mensen die ik hier al heb leren kennen waaronder mensen die op het eiland wonen, mensen die hier jaarlijks op vakantie komen & natuurlijk mijn collega’s bij Blue-Explorers. Ook mag ik naar mijn mening van geluk spreken met de stagiaires uit Zweden die tegelijkertijd met ons begonnen zijn. Doordat het al vrij snel goed klikte tussen ons zijn we ook vaker buiten stage om activiteiten met elkaar gaan ondernemen. Denk hierbij aan een avond uiteten, wat gaan drinken, uitgaan, winkelen of zelfs sporten. En door dit alles heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn keuze om naar Tenerife te komen.


Maar nu even terug naar mijn stageplek Blue-Explorers en de werkzaamheden die ik hier zoal door de dag heen moet verrichten. De dag begint meestal met het uitreiken van de registratieformulieren aan de klanten nadat deze zijn ingevuld worden de klanten gebriefd door een van de instructeurs. Dit gebeurt terwijl wij de uitrusting voor de klanten bij elkaar gaan zoeken. Zodat alles mooi in elkaar over kan lopen. De uitrusting bestaat uit een wetsuit, zwemvliezen & een masker met een snorkel voor de ochtend. Aangezien mensen meestal eerst gaan snorkelen alvorens ze in de middag een duik gaan nemen met een van de instructeurs. Nadat dit allemaal is gebeurd is het meestal aan ons om de klanten tijdens het snorkelen te begeleiden als gids. Als we dan weer na een uurtje snorkelen het water uitkomen is er voor de klanten en onszelf natuurlijk ook even de tijd om wat te gaan eten en drinken. Na de middag kunnen de klanten die niet gaan duiken nog zelfstandig gaan snorkelen mochten zij hier nog interesse in hebben. En zijn wij eigenlijk voornamelijk bezig met het schoonmaken en onderhouden van de uitrusting, de opbergruimte & de kleedruimte. Maar op dagen dat er niet zoveel klanten zijn helpen we ook met het herorganiseren en opruimen van de opbergruimte.


Ook zijn er dan nog de dagen waarop wij meegaan naar het zuiden om de hotels af te gaan om in de ochtenden de welkom meetings bij te wonen voor de nieuwe gasten van de hotels waarin soms een kleine toespraak wordt gehouden of mensen de tijd hebben om vragen aan ons te stellen over het snorkelen en duiken bij Blue-Explorers. Dan wordt er tussen de middag in geluncht en na de lunch is het dan tijd voor de zwembaddemonstraties met een van de instructeurs die ons mee heeft genomen op deze dag. Bij de zwembaddemonstraties is vooral het doel om zoveel mogelijk interesse op te wekken dat mensen eigenlijk meteen een dag bij ons boeken om te komen snorkelen en duiken met de familie of vrienden tijdens hun verblijf op Tenerife. Wij spreken vooral zoveel mogelijk mensen aan om interesse op te wekken en de mensen zover te krijgen dat zij het eerst eens willen proberen in het zwembad alvorens zij een dag bij ons boeken om te komen snorkelen en/of duiken.Dit is zijn dus de taken die ik uitvoer gedurende mijn stage. In het volgende deel van mijn blog zal ik meer vertellen over hoe ik mijn verblijf op het eiland tot nu toe ervaar.

11 keer bekeken0 reacties