Zoeken

Blog Tenerife deel 4: Mijn voorbereidingen op de werkzaamheden

Toen ik nog thuis was heb ik zelf eigenlijk niet echt stil gestaan bij wat mijn werkzaamheden binnen Blue-Explorers nou precies gingen zijn. Aangezien ik als persoon meer van het ik laat het allemaal wel op me afkomen en zie wel wat er gebeurd ben gaat het bij mij dan meestal ook beter als ik me minder voorbereid dan als ik er ook daadwerkelijk uren aan voorbereiding in ga stoppen. Dan ben ik zo gefocust op hoe iets zou moeten gaan lopen dat ik me daar zelfs druk over begin te maken en dat wilde ik bij mijn afsluitende stage in ieder geval niet. Dit is dus ook het geval geweest voor het vertrek naar Tenerife waarbij ik dus niet echt stil heb gestaan bij de werkzaamheden die me te wachten stonden. Totdat wij kort voor ons vertrek van Cindy te horen kregen wat onze werkzaamheden dan zoal gingen zijn. En natuurlijk heb je al die tijd voor jezelf ook wel enigszins een beeld van wat je werkzaamheden tijdens je stage gaan inhouden. Maar ik zelf had bijvoorbeeld niet verwacht dat ik zoveel in het water zou zijn als ik daadwerkelijk geweest ben in mijn eerste week. Zelf had ik eerder verwacht meer met Cindy mee te zijn geweest naar hotels om daar het duiken en snorkelen te promoten aan de gasten. Maar ik ben wel erg blij dat ik de kans heb gekregen om zoveel mogelijk in het water te zijn. In het begin had ik er wel mijn twijfels bij omdat ik naar mijn eigen mening niet de beste zwemmer ben en als je dan opeens als gids voor een groep in het water bent is dat nogal even wennen gelukkig werd dit dan wel altijd samen met een van onze Zweedse collega stagiaires als team gedaan zodat je er niet helemaal alleen voor stond. En doordat zij hier echt specifiek voor het duiken en snorkelen zijn werd de rolverdeling onder elkaar al snel gemaakt. Ik liet hun voornamelijk voorop als gids functioneren terwijl ik als back-up achter de groep bleef voor als er iemand uit het water wilde of achterbleef omdat hij/zij ook niet de beste zwemmer was. En dan werd er zo tussendoor wel van rol gewisseld. Maar daarentegen was het bezoeken van hotels met Cindy & Ronald wel precies zoals ik het me had voorgesteld. Hierin hoop ik ook nog met de andere werknemers zoals Ricky en Klaus mee te mogen om ook hun aanpak te zien en hieruit weer dingen te halen die ik zelf ook gaan gebruiken en daardoor dus mijn eigen stijl te gaan creëren. In het volgende deel ga ik dieper in op de werkzaamheden die ik daadwerkelijk uitvoer binnen Blue-Explorers.


23 keer bekeken0 reacties