Zoeken

Blog Tenerife deel 3: Kennismaking met het bedrijf

Na ons eerste weekend rustig het dorp te hebben kunnen verkennen en een paar van onze toekomstige collega’s te hebben mogen ontmoeten was het maandag 5 februari dan eindelijk zover. Onze eerste stagedag bij Blue-Explorers. We mochten in de ochtend meteen aansluiten bij 2 klanten die kwamen snorkelen zodat wij het gebied ook leerde kennen. Dit is natuurlijk van belang zodat wij bij het verkopen van de snorkel- & duikexcursies ook enig idee hebben wat er te zien is en hoe het is om te snorkelen of zelfs om te duiken. Dave een van onze collega’s vertelde ons ook dat we wel vaker in het water zouden zijn de komende weken om het gebied nog beter te leren kennen en ook meer te leren over de vissen die in dit gebied leven. Voor mij was het de eerste keer in mijn leven dat ik heb gesnorkeld dus dit was wel even spannend. Maar het was een geweldige ervaring. Op onze tweede stagedag mochten we weer mee gaan snorkelen in de ochtend maar dit keer met een groep bestaande uit 5 volwassenen en 2 kinderen. Dat was weer een hele andere ervaring als de eerste dag aangezien de groep groter was. Wij kregen de opdracht mee om achter de groep te blijven en op mensen te letten die problemen hadden en of achterbleven omdat ze niet de beste zwemmers waren. Hierdoor heb je dan veel minder tijd om op de omgeving te letten dan dat je in eerste instantie zou willen doen. Vooral toen ik van Ronald de gids van deze groep de opdracht kreeg om op een van de 2 kinderen te letten omdat deze nogal onrustig was en steeds opzoek was naar zijn vader omdat hij het zwaar vond om 45 minuten aan een stuk door te zwemmen. Naderhand ben ik dan ook eerder met dit jongentje naar de kust gezwommen omdat hij te moe was om verder te gaan. Dit was dus voor mij een hele andere ervaring dan de dag ervoor waar je eigenlijk alleen maar op de vissen en de omgeving het letten was. Maar ook dit was weer een geweldige ervaring. In de middagen van onze eerste 2 stagedagen hebben we omdat het zo rustig was in alle rust onze duikspullen kunnen opruimen en de uitrustingsruimte kunnen leren kennen zodat we ook hier klanten kunnen helpen door een passend wetsuit voor hun uit te zoeken samen met een masker, snorkel en flippers.


Op onze tweede stagedag hebben we ook onze nieuwe medestagiaires uit Zweden ontmoet. Zij komen de komende 5 weken stagelopen bij Blue-Explorers om meer te leren over duiken en de gidsen te helpen tijdens de excursies. Onze eerste 2 stagedagen waren al met al erg rustig. Maar eerlijk is eerlijk de werksfeer op Tenerife is heel anders dan de werksfeer in Nederland. Op Tenerife is iedereen veel relaxeter dan men in Nederland is. In Nederland lijkt iedereen soms te stressen om alles terwijl hier op Tenerife zie en hoor je niemand stressen. Dit is wel een hele verademing als je vanuit Nederland hierheen komt.


Onze derde stagedag was puur gericht op de sales in hotels. We zijn in de ochtend samen met Ronald naar 4 hotels geweest om mensen bij de zwembaden enthousiast te maken over de duikexcursies en deze dan ook meteen te verkopen voor de komende week. Rond 1 uur werden we overgedragen aan Cindy met wie we eerst zijn gaan lunchen zodat we elkaar een beetje beter leerde kennen alvorens we naar nog 3 hotels gingen om mensen enthousiast te krijgen over onze duikexcursies. Met Cindy hebben we dit doormiddel van een zwembaddemonstratie gedaan met mensen die hier interesse in hadden. En wat is er nu leuker dan in een prachtig hotel mensen proberen te werven voor duikexcursies terwijl je ook nog een beetje kunt bijkleuren van de zon. Ik zelf vond het een hele leuke en vooral ook leerzame dag doordat je ook de verschillen tussen de verkooptechnieken van Ronald & Cindy. Ronald is bijvoorbeeld veel directer in zijn aanpak dan dat Cindy is. Maar Cindy brengt alles met veel meer enthousiasme en dit is dan ook voor iedere even zoeken naar een stijl van verkopen die bij hem of haar past. Later deze week zullen jullie meer kunnen lezen over mijn stage op Tenerife!22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar