Zoeken

Blog Tenerife deel 2: Vertrek & Aankomst

Vrijdag 2 februari 2018 de dag van mijn vertrek naar Tenerife. Rond een uur of 8 werd ik voor de laatste keer in 4 maanden wakker in mijn eigen vertrouwde bed. Nadat ik de avond van tevoren nog tot een uur of 1 in de nacht was bezig geweest met het inpakken van mijn koffer ging het opstaan zoals gewoonlijk ook niet van een leien dakje. Toen ik uiteindelijk het bed uit was gekomen heb ik samen met mijn ouders en mijn vriendin nog een gezellig ontbijt gehad. Mijn vriendin kon helaas niet mee naar het vliegveld omdat ze moest werken en mijn moeder had de griep te pakken dus ook zij moest afhaken. Uiteindelijk bleef ik dus alleen met mijn vader over om de rit naar luchthaven Eindhoven te maken. Na een dik uur in de auto te hebben gezeten kwamen we aan op de luchthaven in Eindhoven. Tegenover het gezelschap dat mijn klasgenoot bij zich bleek te hebben was dat van mij erg mager. Zij bleek haar moeder, tante & nog 2 vriendinnen mee te hebben genomen om afscheid van haar te nemen. Nadat we onze koffers hebben ingecheckt kon de reis bijna beginnen. Was het niet dat toen we in het vliegtuig zaten dat er een probleem bleek te zijn. Er waren 4 passagiers die niet meer mee reisden maar hun koffers waren wel al ingeladen. Na een half uur vertraging te hebben gehad in verband met de zoektocht naar de koffers van deze passagiers konden we dan uiteindelijk toch vertrekken. 13:45 uur verliet ons vliegtuig de grond van de luchthaven in Eindhoven en was mijn reis dan ook echt begonnen. Eenmaal in de lucht begon het dan ook pas echt door te dringen. Je gaat 4 maanden op Tenerife wonen en stagelopen! Nadat mijn voorbereiding eigenlijk zonder al te veel zorgen was verlopen begon ik nu toch wel een beetje nerveus te worden. De reis die in totaal zo’n 4 uur en 45 minuten zou duren leek langer aan te voelen dan dat deze daadwerkelijk was.


Eenmaal aangekomen op Tenerife bleek het toch al een veel aangenamer temperatuur te zijn dan dat deze in Nederland was. Een graad of 19 met een stevige wind die het op sommige momenten wel ietwat fris maakte. We werden opgehaald door Cindy de manager van het duikcentrum op Tenerife. Cindy die overigens zelf ook uit Nederland komt woont nu al zo’n jaar of 6 op Tenerife na al eens eerder 2 jaar werkzaam te zijn geweest op het duikcentrum in Gran Canaria. Zij bracht ons na een korte rondleiding door het dorp naar ons tijdelijke appartement in Abades. Aangezien de eigenares van ons gehuurde appartement al een week of 2 ziek was en dus nog geen kans had gehad om de sleutel van het gehuurde appartement af te geven bij het duikcentrum. Overigens had zij wel een vervangend appartement voor de eerste 3 dagen voor ons weten te regelen. Op de maandag zouden we dan weer verhuizen naar ons eigenlijke appartement.


Op de eerste dag hebben we zelf Abades wat verkent en zijn we om de dag af te sluiten gaan uiteten bij een pizzaria in het centrum van Abades. Deze werd ons aanbevolen door Cindy en heeft zeker niet teleurgesteld. Op de tweede dag hebben we een van onze collega’s ontmoet een man uit Engeland die ons in de ochtend is komen ophalen en ons mee heeft genomen naar de grotere supermarkten buiten Abades waaronder Mercado & de Lidl. In de middag zijn we even een kijkje gaan nemen bij de duikschool waar we Ronald ontmoette. Ronald komt ook uit Nederland maar woont ondertussen ook al een jaar of 8 op het eiland en runt het duikcentrum samen met Cindy. In de loop van de middag werden we door Cindy uitgenodigd om in de avond wat te gaan drinken op een terras in het dorp. Hier werden we voorgesteld en wat vrienden en kennissen. We werden goed ontvangen en hebben een hele gezellig avond gehad die zeker voor herhaling vatbaar was.14 keer bekeken0 reacties